Het huren van kantoorruimtes

Geplaatst op

U wilt een kantoorruimte huren of bent in het bijzonder op zoek naar een goedkope kantoorruimte? In alle gevallen is het inrichten van desbetreffende kantoorruimtes niet standaard een gemakkelijke opgave. Een kantoorruimte huren op zich is niet moeilijk, veel lastiger is het om de kantoren functioneel en toch ook sfeervol in te richten.

Inrichten is een vak apart

Kantoorruimtes inrichten is een vak apart. Heeft u een kleine kantoorruimte, dan zult u eerder proberen die ruimte groter te laten lijken, iets dat u met zowel meubilair als kleur en licht kunt bewerkstelligen. In alle ruimtes is daglicht belangrijk. Het is bewezen dat mensen prettiger en effectiever werken in kantoorruimtes waar daglicht komt. Hang of zet dus niets voor de ramen. Bijzonder is verder dat als u uw bureau in de richting van een open ruimte of naar buiten gericht plaatst, het ruimer aanvoelt. Ook glazen wanden spelen een voorname rol in de moderne kantoorruimtes. Hoewel het enigszins afbreuk doet aan privacy, lijkt de ruimte wel veel groter. Bovendien bevordert het de betrokkenheid en ook nu zal het kantoor weer lichter zijn. Glazen wanden zorgen bovendien voor een stuk openheid. U vraagt een collega zonder iets te zeggen maar met een simpel handgebaar of hij ook nog een kop koffie lust.

Ook verlichting is erg belangrijk

Goede verlichting is ook belangrijk in uw kantoor. Ook licht geeft een gevoel van ruimte. Daarnaast is het zo dat het de medewerkers scherper houdt en voorkomt het zelfs hoofdpijn. Laat de warme sfeerlamp maar voor wat die is en kies eerder voor witte verlichting, bij voorkeur aan het plafond. Dan staat een lamp ook nooit in de weg.

Hout voor een naturel look

Belangrijk voor het inrichten van kantoren is ook het kiezen van de goede meubels. Hoe meer meubels u neerzet, hoe kleiner u een ruimte optisch maakt. Bovendien oogt het dan rommeliger. U kunt kiezen voor een groot wit bureau en weet ook dat hout voor een natural look zorgt. Wist u verder dat een groot object- bijvoorbeeld dat grote witte bureau-  voor ruimtelijkheid en rust zorgt?  Uiteraard creëert u altijd een duurzame en ergonomisch ingerichte ruimte.

Kies voor gesloten kasten

Probleem waar u zeker tegenaan loopt tijdens het inrichten van kantoorruimtes is het gebrek aan opbergruimte; van pennen, schrijfblokken en nietmachines tot perforators en werkmappen. Waar moet u er mee heen? Maak het uzelf niet te moeilijk en koop een smalle hoge of een lage lange kast. Gesloten kasten uiteraard. Vanwege die geslotenheid ziet het geheel er in elk geval veel netter uit. Gebruik daarnaast zoveel mogelijk opbergboxen. Daar kunt u namelijk verrassend veel in kwijt.

Combineer wit met een schilderij of een plant

De kleuren? Hoewel het uiteraard een kwestie van smaak is, is het toch verstandig voor wit te kiezen. Wit combineert u eenvoudig met verschillende stijlen. En uiteraard mag er ook best wat kleur gebruikt worden bij het inrichten van de ruimte.  Dit kunt u doen in de vorm van bijvoorbeeld een kleurrijk schilderij of een plant.  Planten zijn toch al aan te raden, want behalve fraai geven ze extra zuurstof.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden