Hoe coördineer je op de juiste manier de veiligheid binnen jouw organisatie?

Geplaatst op

Als je binnen een organisatie veel te maken krijgt met veiligheid dan is het zaak om op de hoogte te zijn en te blijven van alle wetten en regels die daarbij horen. Hoe pas je die toe op je dagelijkse werkzaamheden? Zou je wel eens willen horen hoe andere mensen dat in hun bedrijven toepassen en er mee om gaan? In deze blog geven we je bruikbare informatie in hoe je jezelf hierin kunt ontwikkelen.

Waar start ik?

Je kunt verschillende trajecten kiezen om jezelf te ontwikkelen op het gebied van veiligheid. Wil je je bijscholen dan is soms een bijscholings-, of herhalingscursus meer dan voldoende. Ben je nog niet zover en wil je eerst een gedegen basiskennis op doen zodat je je binnen je organisatie kunt door ontwikkelen of wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Misschien is dan een MVK opleiding wat voor jou. Deze opleiding Middelbare Veiligheidskunde leidt je op voor een adviserende of coördinerende functie op het gebied van veiligheidszorg binnen een organisatie.

Als je voor een leertraject kiest vanuit je werksituatie is het natuurlijk wel goed om vooraf te inventariseren of het eens te bespreken met je leidinggevende over wat er speelt binnen jouw organisatie, wat jezelf ziet en al weet en hoe je jezelf zou willen ontwikkelen. Zo kies je een cursus of opleiding die ook echt aansluit bij de behoefte van je bedrijf of instelling.

Hoger op!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je, vanuit je huidige functie al verantwoordelijk bent voor de veiligheid maar dat je je door te wilt ontwikkelen of misschien wel een stap wilt maken naar zelfstandige auditor of als zzp’er een adviesbureau wilt starten. Dan zou je je kennis kunnen uitbouwen door te kiezen voor een HVK opleiding. Een opleiding Hogere Veiligheidskunde.

Je leert hoe je de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkvloer herkent, deze kunt duiden en de juiste maatregelen kunt nemen of adviseren om deze te beheersen. Ook leer je hoe je het beste om kunt gaan met calamiteiten en hoe wet- en regelgeving ingepast kunnen worden op de werkvloer. Je doet kennis op het gebied van gezondheid en preventie, hoe je het beste kunt communiceren hierover en welke concrete maatregelen je kunt nemen of adviseren. Kortom: jij leert hoe je bij kunt dragen aan een bedrijf, organisatie of instelling waarbij het belang van de medewerkers voorop staat.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden