Zo draag je als MKB bij aan een circulaire economie

Geplaatst op

Als jij een ondernemer bent en veel afval produceert dan is het belangrijk dat het afval op de juiste manier wordt verwerkt. Het afval produceren is geen slecht proces en hoort natuurlijk bij de onderneming die jij hebt en de activiteiten die vervolgens komen kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Afhankelijk van de sector waarin jouw bedrijf zich bevindt kan het zomaar voorkomen dat er sprake is van veel afval. Als het zo is dat jij veel afval moet verwerken dan is het belangrijk dat dit op een juiste manier gebeurd. Hierbij kan je denken aan het feit dat het afval op de juiste wijze vervoerd wordt richting een milieustraat zodat afval gerecycled kan worden. Op deze wijze draag jij als ondernemer bij aan een circulaire economie. Dit kan tevens door een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl.

Milieuvriendelijke wijze van afval verwerken

Het is mogelijk om afval te verwerken op een wijze die niet milieuvriendelijk is. Denk hierbij aan het simpelweg dumpen van afval wat helaas vaak gebeurd. Daarentegen geldt dat hierbij sprake is van het risico op een boete als de gemeente achterhaald wie de dader is. Verder is het natuurlijk niet de manier om zorg te dragen voor de planeet. Door afval weg te gooien op een manier die niet overeenkomstig is met de wet zal het afval niet op een milieuvriendelijke wijze verwerkt worden. Door het afval naar de milieustraat te brengen is het mogelijk om afval te recycleren en hiermee bij te dragen aan een circulaire economie. 

De rolcontainer

Om het restafval dat geproduceerd wordt te plaatsen in een container die bijzonder praktisch verplaatst wordt is het mogelijk om te kiezen voor een rolcontainer. Deze container kan jij plaatsen waar jij wilt en is voor een goedkope prijs te leveren. Het is verstandig om MKB afval via Bedrijfsafval.nl laten verwerken waarbij afval goed wordt opgeslagen om vervolgens op de juiste wijze verwerkt te worden. Op deze wijze draag je bij aan een circulaire economie. Het is mogelijk om de rolcontainer van jouw gemeente te krijgen maar indien deze te klein is kan jij ervoor kiezen om een rolcontainer te huren. Er zijn verschillende groottes en formaten beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Het Slimme Verwarmen: De Gids voor het Kopen van Houtpellets

Met de toenemende nadruk op duurzame energie en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen, is het kopen van houtpellets een aantrekkelijke optie...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden