4 tips voor het MKB om de online zichtbaarheid te verbeteren

Geplaatst op

Bedrijven doen vandaag de dag steeds meer zaken online. Er zijn diverse online platformen beschikbaar om uitingen te doen en je producten of diensten te promoten. Als bedrijf is online zichtbaarheid van groot belang. Het bepaalt hoeveel je van je bedrijfsdoelstellingen zult bereiken. Een belangrijke reden om te investeren in de online zichtbaarheid van je bedrijf.

 

Er zijn verschillende aanvullende redenen waarom je zou moeten investeren in online zichtbaarheid, waaronder:

 • Het is essentieel voor het succes van je bedrijf: met online zichtbaarheid is het succes van je bedrijf in de nabije toekomst gegarandeerd
 • De concurrenten doen dat al: veel van je concurrenten investeren veel om de online zichtbaarheid van hun merk te vergroten.
 • Het verhoogt de snelheid waarmee mensen je vinden: Potentiële klanten zijn op zoek naar je bedrijf met een paar gerichte trefwoorden. Met online zichtbaarheid kunnen potentiële klanten gemakkelijk de contactgegevens van je bedrijf, website en producten online vinden.
 • Het verhoogt het verkeer naar je online platform: je hebt verkeer nodig om je merk online een boost te geven. Afwezigheid van nieuwe bezoekers kan desastreus zijn voor een online business
 • Het helpt de merkreputatie van je bedrijf te versterken: Voor elk online firma is merkreputatie essentieel. Als je wilt dat je merk bekend wordt, dan moet je investeren in online zichtbaarheid.

 

Manieren om de online zichtbaarheid van je bedrijf kunt vergroten

Er zijn verschillende manieren om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Onderstaande methodes zijn vrij eenvoudig en goedkoop te realiseren.

 

Content marketing

Met Content Marketing help je prospects en klanten door hun problemen op te lossen met relevante en impactvolle content. Uit onderzoek is gebleken dat marketeers in vooraanstaande internationale organisaties zoals Microsoft, P&G, en Cisco Systems etc. gebruik maken van content marketing.

Wat content marketing voor je bedrijf doet:

 • Het voegt waarde toe voor je klanten in de vorm van bijvoorbeeld infographics, webpagina’s, podcasts, video’s en boeken.
 • Het gaat allemaal over het vertellen van verhalen. Als je je prospects kunt inspireren door het vertellen van verhalen, dan ben je klaar om geweldige resultaten te bereiken.
 • Een goede content marketing strategie verhoogt de online zichtbaarheid van je bedrijf in een mum van tijd.

 

Sociale media

Een andere geweldige manier om de online zichtbaarheid van je bedrijf te verbeteren is door middel van een gezamenlijke en gerichte Social Media Marketing Strategie. Social Media heeft bewezen een levensvatbaar instrument te zijn om bedrijven te ontwikkelen. De Social Media platforms zoals Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Youtube en LinkedIn hebben unieke aspecten die je helpen je product effectief op de markt te brengen.

 

Wat de Social Media platformen betekenen voor je bedrijf:

 • LinkedIn helpt bedrijven om met elkaar te netwerken: Met dit Social Media platform kun je in contact komen met andere bedrijven in je niche.
 • YouTube is het platform om video’s te maken en te delen: Tegenwoordig zoeken mensen steeds meer naar video’s. Dit platform zal je daarbij enorm helpen.
 • Twitter is effectief voor het delen van korte updates: Duizenden belangstellenden hangen op Twitter en zijn meer geïnteresseerd in korte updates. Ook daar kun je gebruik van maken.
 • Facebook helpt je om met velen in contact te komen: Als populairste social media platform kan Facebook je in contact brengen met potentiële nieuwe klanten.

Om als bedrijf hier succes te boeken, moet je weten wanneer je wat moet posten, waar je moet posten, wat voor soort inhoud je moet plaatsen. Een goede Social Media marketing strategie zal helpen om de online zichtbaarheid van je bedrijf in een mum van tijd te vergroten.

 

Klantrecensies

De belangrijkste persoon in een online bedrijf is de klant. Je klanten helpen je online bedrijf te laten groeien. Potentiële klanten zijn om veel redenen altijd sceptisch over het zakendoen, vandaar dat integriteit van groot belang is. Daarom zijn reviews van degenen die consequent gebruik hebben gemaakt van je product of dienst noodzakelijk om hen te helpen nieuwe klanten te overtuigen.

Een klantbeoordeling is feedback van klanten over hoe nuttig en effectief je producten/diensten zijn. Het kost tijd om een reputatie op te bouwen en vervolgens meer leads te converteren. Veel online bedrijven gebruiken deze tactiek om hun online zichtbaarheid te vergroten. Met consistente, goede en kwalitatieve klantbeoordelingen is de online zichtbaarheid van je bedrijf sterk verbeterd.

 

Zoekmachine optimalisatie (S.E.O.)

SEO houdt in dat je je websites optimaliseert om zo goed mogelijk geïndexeerd te worden door zoekmachines. Hierdoor verschijn je op specifieke zoektermen hoger in de zoekresultaten.

Een zeer goede SEO strategie zal de online zichtbaarheid van je bedrijf een boost geven. De algemene richtlijnen zijn uitgelegd door experts. Wanneer het consequent en correct wordt gedaan, zal het de online autoriteit van je bedrijf vergroten. Zoekmachine marketing zorgt voor meer verkeer naar de website en meer potentiële klanten.

Gerelateerde berichten

Tips om (succesvol!) een onderneming te starten

Veel mensen willen van hun hobby hun werk maken. Dat is geheel begrijpelijk; het mooiste is als je iets doet wat je leuk vindt. Helaas stranden veel...

Lees meer

6 stappen voor het digitaliseren van je documenten

Het digitaliseren van je documenten is een handige manier om meer ruimte op kantoor te creëren en de toegang tot bestanden te vergemakkelijken. Het...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden