Dit is essentieel voor een horeca onderneming

Geplaatst op

Onjuiste koeling van potentieel gevaarlijk voedsel staat bekend als de belangrijkste oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten. Voedsel dat langzaam afkoelt, blijft te lang in de temperatuurgevarenzone. Goed ontworpen, georganiseerde en onderhouden koelcellen dragen in belangrijke mate bij aan efficiënt werken en zakelijk succes, zoals de Koelcellen en vriescellen Geerlofs. Lees verder om meer te weten te komen over blastchillers, koelcellen en vriescellen en waarom deze koelsystemen belangrijk zijn voor horeca ondernemingen.

De voordelen van een Blastchiller

Een Blastchiller is een apparaat dat de temperatuur van voedsel snel verlaagt tot een temperatuur die veilig is voor bacteriegroei. Blastchillers werken door geforceerde gekoelde lucht te blazen over voedsel dat erin is geplaatst. Deze gespecialiseerde diepvriezers hebben meestal verschillende instellingen die kunnen worden geselecteerd, afhankelijk van of uw voedsel op kamertemperatuur, gekoeld of heet is.

Een blastchiller heeft verschillende voordelen. Ten eerste verbetert het de smaak en textuur.

Het voedsel verandert voortdurend van smaak en textuur naar gelang de omstandigheden. Zo raden professionals altijd aan om het eten niet direct na het kookproces te serveren. Je moet het even laten rusten om de smaak en textuur te absorberen. Het koelproces zal de smaak en textuur van uw desserts verbeteren. Een blastchiller zorgt ervoor dat de desserts voldoende gekoeld zijn door de kern en klaar zijn om geserveerd te worden.

Ten tweede verbetert een blastchiller de veiligheid van uw voedsel. Wanneer u voedsel in een blastchiller bewaart. Het begint met hoge snelheid een koude bries te waaien. Dit fenomeen maakt gebruik van het proliferatieproces dat de schadelijke bacteriën uit het voedsel elimineert. Zo wordt uw voedsel langer houdbaar. Bovendien bieden blastchillers maximale ruimte binnenin en kunt u uw voedselvoorraad met maximale capaciteit koelen. Daarom kunt u tijd en geld besparen voor uw horecazaak.

Koelcellen en vriescellen

Het verschil tussen een vriezer en een blastchiller is dat een vriezer voedsel onder het vriespunt houdt, terwijl een blastchiller voedsel snel koelt door koude lucht over het voedselproduct te blazen en de temperatuur in de kamer geleidelijk te verlagen.

Commerciële horeca koelkasten zijn essentieel voor een levensmiddelenbedrijf. In de levensmiddelenindustrie is de opslag van maaltijden erg belangrijk, aangezien het succes van de onderneming sterk afhankelijk is van de beschikbaarheid en versheid van de maaltijden. Geen horecabedrijf wordt meestal gerund zonder de hulp van goede en efficiënte apparaten.

Het belangrijkste doel van horecakoelkasten in een commerciële ruimte moet zijn om elke kans op voedselverspilling te voorkomen. Als uw maaltijden in een open ruimte worden bewaard, met vochtige omstandigheden, kan het overdag bederven. Met de horeca koelkasten kunt u gekookte en ongekookte etenswaren enige tijd bewaren. Het is zeker dat de beschikbaarheid van voedsel in uw eetstalletjes continu is. Deze koelkasten zijn ook uitgerust met de beste en nieuwste technologie waardoor ze zeer efficiënte en zuinige apparaten zijn.

Hit is erg belangrijk om commerciële cateringkoelkasten te hebben terwijl u een cateringbedrijf bezit, aangezien ze over alle noodzakelijke functies beschikken die essentieel zijn voor een soepel lopend levensmiddelenbedrijf. Ze hebben digitale temperatuurregelaars waarmee u de temperatuur op de koelkasten kunt controleren en naar wens kunt ophangen. Als de temperaturen onnodig laag worden ingesteld, krijgt u een zeer goede energierekening. Een thermostaat geeft je de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen in overeenstemming met de maaltijden die je opslaat en een digitaal display zorgt ervoor dat je het in de gaten kunt houden. Het mag gezegd worden dat het runnen van een levensmiddelenbedrijf onmogelijk is zonder de juiste horecakoelkasten.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden