Hoe gebruik ik mijn webmail?

Geplaatst op

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze mail. Elke dag checken we wel een paar keer onze mail. Al is het om die ene belangrijke mail te bekijken of een nieuwsbrief van je favoriete winkel te lezen. Er zijn verschillende soorten mailproviders. Zo kennen we waarschijnlijk allemaal Outlook wel of heb jij nog een oldschool hotmail account? Webmails van verschillende providers kunnen soms net even anders werken. 

Wat is webmail?

Om een mailtje versturen kan er nog wel eens een softwareprogramma nodig zijn. Met webmail is het lezen en versturen van een e-mail mogelijk zonder zo’n programma. Je kunt overal ter wereld via internet jouw mail lezen. De bekendste webmail diensten zijn van Outlook, Gmail en Yahoo. Daarnaast zijn er ook kleinere providers zoals Ziggo, UPC, KPN en XS4all webmail. Elke provider heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Je kunt elke webmail instellen op je smartphone, tablet of laptop, alleen kan dit nog wel wat voeten in de aarde hebben.

E-mail online instellen

Om je een eindje op weg te helpen zullen we je de basis uitleggen van het instellen van webmail op je smartphone, tablet, PC of laptop. Gebruik jij bijvoorbeeld de webmail van Telenet? Dan kunnen de exacte stappen er misschien net iets anders uitzien dan die van de webmail van Ziggo. Er kan bij het inloggen op een online apparaat gevraagd worden om SSL, SMTP, POP3, Imap of een poort. Dit ziet er misschien erg ingewikkeld uit, maar dit is het helemaal niet. Op de website van de provider kun je een stappenplan vinden met uitleg. Je hoeft vervolgens alleen de gegevens in te vullen en je kunt aan de slag. 

Via webmail inloggen op social media

Tegenwoordig spenderen we uren van onze dagen niet alleen aan de mail, maar ook aan social media. Als je in wilt loggen op socialmedia-accounts als Facebook of Instagram heb je in veel gevallen een e-mailadres nodig. Het aanmaken van een account op een van de kanalen kun je prima doen met de webmail. Je zult vervolgens hoogstwaarschijnlijk een bevestigingsmail krijgen in de inbox van de webmail. Deze kun je bevestigen en vervolgens ben je aangemeld op Instagram of Facebook. Makkelijk, toch?

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden