Hoe zit het met subsidie op zonnepanelen voor Mkb-ondernemers?

Geplaatst op

Kun je subsidie krijgen indien je als ondernemer zonnepanelen aanschaft? Voor huishoudens is dit namelijk het geval, aangezien de overheid de overstap op duurzame energie stimuleert is er subsidie beschikbaar. Dit is een mogelijkheid die ondernemers ook hebben. Je kunt onder andere gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek. Op basis van de investering die je hebt gedaan mag je meer van 40 procent van deze kosten aftrekken van de fiscale winst, waardoor je dus uiteindelijk minder belasting hoeft te betalen. Daarnaast kun je als bedrijf gebruik maken van subsidie zonnepanelen voor een groot project. 

De winst bij zonnepanelen

Voor een ondernemer geldt meestal dat de overstap op zonnepanelen alleen verstandig is als er winst te maken valt. Dit is gelukkig het geval bij zonnepanelen. Naast het feit dat je een bijdrage levert aan een duurzame wereld waarin de uitstoot van CO2 omlaag gaat, kun je tevens geld verdienen door te kiezen voor zonnepanelen. Zonduurzaam.nl geeft een overzicht van alle mogelijkheden die je hebt bij het aanschaffen van de zonnepanelen. Er is namelijk sprake van een groot en gevarieerd aanbod. Verder is het belangrijk om het rendement te berekenen. 

Rendement van de zonnepanelen

Er zijn verschillende websites op het internet te vinden waarbij je de winst op de zonnepanelen kunt berekenen. Voor het rendement geldt namelijk dat verschillende variabelen van invloed zijn, denk hierbij aan de soort zonnepanelen, de uren in de zon en ten slotte het dak van de woning. Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe meer kans op winst. Verder is de ene soort zonnepaneel krachtiger dan de andere. Ten slotte is het belangrijk om de zonnepanelen op het dak richting het zuiden te leggen en niet onder een boom. In dat geval maak je de meeste winst.  

De uiteindelijke winst

Natuurlijk moet je een groot bedrag inleggen om de zonnepanelen te betalen. Dit bedrag kan rond de 10000 euro kosten. Vervolgens heb je een aantal jaren nodig om dit bedrag terug te verdienen. Door het feit dat je zelf energie opwekt, zal de energierekening omlaag gaan. Je hebt namelijk minder energie van het net nodig. Na zeven jaar heb je het ingelegde bedrag meestal terugverdiend. Daarna kun je winst gaan maken en geld verdienen op basis van het overschot aan energie dat je behaalt. Vanzelfsprekend gaat het beschreven principe veel sneller indien je kiest voor veel meer zonnepanelen.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden