Maak eenvoudig zelf je facturen

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een snelle en makkelijke manier om zelf facturen te maken? Dat kan online. Je hoeft niet langer meer een professionele boekhouder in te schakelen of eindeloos handmatig tabelletjes te maken via Word of Excel. Via online boekhouder hoef je slechts enkele gegevens in te vullen en er wordt een complete factuur inclusief tabel voor je gemaakt. Wil je meer te weten komen over hoe je zelf een factuur maakt en welke software je daarvoor nodig hebt? Lees dan snel verder.

 Zelf facturen samenstellen

Je kunt de facturen maken naar jouw wens. Dit wil zeggen dat je zelf de stijl kunt kiezen. Je kunt je eigen logo toevoegen en hebt de keuze uit verschillende lettertypen en kleuren. Ook de opmaak in het algemeen kun je zelf kiezen. Als je al een eigen huisstijl hebt ontwikkeld, kan deze zelfs worden nagemaakt. Zo blijven je klanten hun vertrouwde factuur ontvangen en zullen ze jouw bedrijf meteen herkennen.

Overzicht

Als je online facturen laat maken, krijg je toegang tot een lijst met alle openstaande facturen, waar je kunt zien welke al betaald zijn en welke nog betaald moeten worden. Je hebt overzicht over je inkomsten en uitgaven en ziet zo meteen wat je per klant hebt verdiend en hoeveel je zelf aan bedrijven hebt betaald. Het online maken van facturen heeft dus niet alleen als voordeel dat je snel en eenvoudig facturen kunt maken, je hebt ook nog eens een beter overzicht van je financiële administratie.

Voor wie is het maken van online facturen geschikt?

In principe kunnen alle bedrijfsvormen gebruik maken van de online dienst. Het is ook per bedrijf afhankelijk hoeveel facturen er per maand moeten worden gemaakt. Hoe meer facturen er gemaakt moeten worden, hoe harder de software nodig is. Zo maken middelgrote ondernemingen 200 tot 1000 facturen per maand. Maar ook voor kleinere bedrijven met minder facturen per maand is de software nuttig, aangezien het een hoop tijd scheelt. Zzp’ers hoeven overal het algemeen maar een paar offertes per maand te versturen, maar omdat zij zich liever bezighouden met andere werkzaamheden, kunnen ook zij van de software gebruik maken.

Factuurprogramma

Als je online facturen wilt maken, kun je gebruik maken van een factuurprogramma, met bepaalde facturatiesoftware. Aan de hand van deze software kun je facturen maken en versturen, offertes maken, inzicht krijgen in je inkopen en uitgaven en het totale overzicht van je financiële administratie bewaren. Als je gebruik maakt van een accountant, kun je de facturatiesoftware zelfs koppelen aan de boekhoudsoftware van je accountant, zodat hij of zij altijd op de hoogte is van de financiële administratie.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden