Telematica: wat is het en is het interessant voor jouw bedrijf?

Geplaatst op

Met telematica kun je alle gegevens inzien van de voertuigen van het bedrijf. Zo kun je precies zien waar de voertuigen zich bevinden, hoe lang ze ergens stil hebben gestaan en wat het rijgedrag is van de chauffeurs. Door deze gegevens te verzamelen kan er worden gelet op de veiligheid en zie je overzichtelijk wie er betrokken was bij een ongeval. Ook wanneer je vragen krijgt over een levering kun je direct informatie uitwisselen over waar het voertuig zich op het moment bevindt. Zo kun je een goede inschatting maken over bezorgtijden.  

Het rijgedrag van de medewerkers volgen

Met telematica kun je het rijgedrag van de medewerkers op de voet volgen. Hiermee kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen maar kan er ook worden gelet op het brandstofverbruik. Zo kun je de kosten naar beneden halen en zorg je voor meer veiligheid onder de medewerkers. Je bespaart hiermee geld door te letten op brandstof maar ook het repareren of vervangen van voertuigen komt je duur te staan. Door te letten op veiligheid gaan de voertuigen langer mee. Je hebt de opties uit diverse systemen welke andere gegevens ophalen. Zo kun je zelf bepalen welke gegevens voor jou van belang zijn. Wil je meer inzicht in de snelheid of juist meer inzicht in de locatie waar het voertuig zich bevindt.  

De installatie van telematica

Wanneer je overweegt om te werken met telematica kan dit binnen het bedrijf worden geïnstalleerd. Je hebt de keuze uit diverse types die kunnen worden geïnstalleerd. Aan de hand van jouw wensen kan er worden gekeken wat het beste bij het bedrijf past. In de meeste gevallen wordt er een apparaat met vaste bedrading in het voertuig geïnstalleerd. Hierdoor heb je niet te maken met een batterij waardoor het apparaat lang mee kan gaan. Voordat je kiest voor een systeem is het aan te raden om onderzoek te doen welke gegevens het systeem verzameld. Hier zit per systeem verschil in. Voor een uitgebreid overzicht kun je een systeem kiezen dat hierop aansluit om zo goed inzicht te krijgen in het rijgedrag van je medewerkers. 

Gerelateerde berichten

Het Slimme Verwarmen: De Gids voor het Kopen van Houtpellets

Met de toenemende nadruk op duurzame energie en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen, is het kopen van houtpellets een aantrekkelijke optie...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden