Tips om (succesvol!) een onderneming te starten

Geplaatst op

Veel mensen willen van hun hobby hun werk maken. Dat is geheel begrijpelijk; het mooiste is als je iets doet wat je leuk vindt. Helaas stranden veel bedrijven binnen twee jaar al en zitten de oprichters ervan gauw alweer een baan te zoeken. Om de kans op een succesvolle onderneming te vergroten, hebben we enkele tips onder elkaar gezet. Voordat je bijvoorbeeld een bv opricht bij standaardbv.nl, doe je er goed aan om de volgende tips te lezen.

Bepaal wat voor soort ondernemer je bent

Maak een rijtje met sterke en zwakke punten over jezelf en maak vervolgens een inschatting over wat voor type ondernemer jij bent. Ben je trendsetter? Een echte regelaar? Delegeer je graag? Kom je constant met nieuwe ideeën? Oftewel: ben je een echte salestijger, een onderzoekende manager of een uitvoerende expert? Bepaal wat je bent; aan de hand daarvan kun je jouw onderneming inrichten!

Wees niet bang om uit te besteden

Na het vorige punt weet je wat jouw zwakke punten zijn. Wees niet bang om die punten uit te besteden. Ben je te veel tijd kwijt aan boekhouden en ben je daar helemaal niet goed in? Besteed het uit! Ben je al weken aan het knutselen aan je website? Besteed het uit! Op die manier houd je meer tijd over voor wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent.

Doe onderzoek

Een van de belangrijkste taken die je vooraf moet doen is onderzoeken. Veel ondernemers lopen hier vast of slaan het over, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Een tip die we je meegeven is dat je een bepaalde periode niets anders doet dan je idee te onderzoeken, te sturen en te finetunen. Begin vervolgens langzaam met het runnen van je onderneming, terwijl je het onderzoeken mindert. Uiteindelijk ben je vijf dagen per week bezig voor je onderneming terwijl je niet meer hoeft te onderzoeken. Dat is waar je wilt zijn!

Gerelateerde berichten

6 stappen voor het digitaliseren van je documenten

Het digitaliseren van je documenten is een handige manier om meer ruimte op kantoor te creëren en de toegang tot bestanden te vergemakkelijken. Het...

Lees meer

4 tips voor het MKB om de online zichtbaarheid te verbeteren

Bedrijven doen vandaag de dag steeds meer zaken online. Er zijn diverse online platformen beschikbaar om uitingen te doen en je producten of diensten...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden