Tips voor spellen op kantoor

Geplaatst op

Spellen op het kantoor kunnen een heleboel voordelen hebben. Zoals dat jij en je collega’s bijvoorbeeld een goede pauze kunnen hebben en even kunnen bezig zijn met een spel om je op een andere manier te laten denken. Dit helpt bijvoorbeeld als je vast zit met je werk en even iets anders nodig hebt. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk.

Waarom spelletjes op het kantoor?

Spelletjes hebben een heleboel voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld als eerder genoemd helpen bij het anders laten denken van werknemers en collega’s als ze vastlopen met iets en even een andere gedachtegang nodig hebben. Verder is het natuurlijk heel gezellig om een spelletje te kunnen spelen, maar het helpt ook voor het verbeteren van de band die je hebt met je collega’s. Daarnaast kan een spelletje in bijvoorbeeld de pauze de hele sfeer op het kantoor veranderen. Daarom zijn spelletjes juist heel geschikt voor het kantoor.

Wat voor spelletjes?

Er zijn een heleboel spelletjes geschikt voor op het kantoor maar het meest makkelijke spel om naar kantoor te brengen is toch wel een schaakspel. Hierdoor ga je denken in een strategische en probleemoplossende manier, waardoor je in een andere mindset komt. Ook kun je natuurlijk wel andere spellen op het kantoor neerzetten, maar houdt het wel een beetje simpel, want het kantoor blijft natuurlijk wel een werkruimte. Daarom zijn spellen zoals rummikub en schaken of een pakje kaarten wel geschikt voor het kantoor. Spellen zoals stef stunt piloot of party & co zijn waarschijnlijk minder geschikt. Ook al zouden ze misschien nog wel pauze geven aan de werknemers, ze blijven extreem afleidend en lawaaierig voor anderen. 

Functie van spelletjes op kantoor

Uit onderzoek blijkt dat de spelletjes spelen op werk kan helpen bij het leveren van beter werk. Dit komt doordat de spellen mensen kunnen laten relaxen en een andere mindset kunnen geven. Ook kan helpen bij het verbeteren van je team op werk.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden