Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering past bij jou?

Geplaatst op

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je wanneer er financiële gevolgen zijn van een aansprakelijkstelling door gemaakte beroepsfouten. Deze verzekering dekt de omzetschade die een bedrijf oploopt door een gemaakte fout, oftewel de zuivere vermogensschade. Hiervan is sprake wanneer er bijvoorbeeld verlies van winst, inkomen of andere omzetschade ontstaat. Een voorbeeld van geleden zuiver vermogensschade door een beroepsfout is bijvoorbeeld wanneer een advocaat niet op tijd in beroep is gegaan tegen een bepaalde uitspraak. Wanneer aangetoond kan worden dat de client kon winnen in het geval dat dit wel was gebeurd, kan de advocaat aansprakelijk worden gesteld voor het geleden verlies. Een ander voorbeeld is wanneer een softwareontwikkelaar een fout maakt in het ontwikkelen van een softwareprogramma. Wanneer deze fout leidt tot veel kosten om de gevolgen daarvan te dekken, kan de ontwikkelaar hiervoor ook aansprakelijk gesteld worden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken


Wanneer je op zoek bent naar een dergelijke verzekering dan heb je keuze uit verschillende verzekeringsmaatschappijen. Daarbij zoek je natuurlijk de verzekering die het meest aansluit bij je wensen en persoonlijke situatie. Het is daarom ook van belang verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken op voorwaarden en hoogte van de premie. Er bestaan verschillende websites waarin je overzichtelijk verschillende polissen met elkaar kunt vergelijken. Voordat je verzekeringen vergelijkt is het belangrijk te weten wat er precies met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld. Dit wordt in het algemeen omschreven als de aansprakelijkheid door de gevolgen van beroepsfouten oftewel de vermogensschade die een partij door jouw toedoen lijdt. Dit kan bijvoorbeeld onbedoeld ontstaan wanneer er verkeerde adviezen gegeven worden of onjuist gehandeld wordt. Kleine fouten kunnen bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor ondernemingen. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering worden deze risico’s gedekt.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn de laatste jaren aanzienlijk verlaagd. De gemiddelde kosten bedragen ongeveer 310 euro per jaar exclusief de assurantiebelasting van 21%. Hierbij is uitgegaan van een minimaal verzekerd bedrag van 250000 euro. Dit is dan ook het maximale bedrag per claim per jaar. Deze verzekering wordt in een aantal verschillende beroepsgroepen ingedeeld, namelijk: communicatie, consultancy en management, ict en automatisering, financieel, techniek, juridisch, medisch en overig.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden