Alles over flexwerkplekken

Geplaatst op

Hoor je steeds meer om je heen dat collega’s of vrienden gebruik maken van flexwerkplekken, maar heb je geen idee wat het precies is en waar? We geven je graag meer informatie over flexplekken hieronder, zodat je na kunt denken of flexwerken wellicht ook iets voor jou is.

Wat zijn flexwerkplekken?

Flexwerkplekken zijn plekken die openbaar beschikbaar zijn gesteld voor mensen die graag ergens anders willen werken dan op kantoor. De reden hiervoor kan zijn dat mensen soms toe zijn aan een andere omgeving om hernieuwde energie en motivatie op te doen of om andere gelijkgestemden te ontmoeten die ook op zoek zijn naar een andere omgeving en wellicht een sparringpartner of op zoek is naar feedback voor een bepaald project. Een flexwerkplek kan zich bevinden in een leeg kantoor, maar kan ook een koffietent bij jou om de hoek zijn met een tafel die speciaal is ingericht voor mensen die willen flexwerken.

Voordelen flexwerkplekken

De voordelen zijn dus vooral dat je je in een andere omgeving bevindt en dat de kans groot is dat je mensen tegenkomt die ook op zoek zijn naar wat anders of wat creatieve input van andere flexwerkers. Tevens hoef je dus geen vaste ruimte meer te boeken, maar kun je een strippenkaart aanschaffen of eenmalig een bedrag betalen om gebruik te mogen maken van de flexwerkplek. Weet je niet zo goed waar je flexwerkplekken in jouw omgeving kunt vinden? Woon je in omgeving Utrecht? Zoek dan eens op een flexplek in Utrecht. Het zal je verbazen hoeveel flexwerkplekken er zich in jouw directe omgeving bevinden.

Nadelen flexwerkplekken

Uiteraard kent het werken vanaf een flexwerkplek ook nadelen. Zit je in een koffietentje geconcentreerd te werken? Dan kan het best wel eens voorkomen dat het druk en rumoerig is waardoor je je concentratie slecht kunt behouden. Ook kan het zo zijn dat je teveel afgeleid wordt door de andere omgeving, waardoor je minder werk verricht. Als dat het geval is, dan is flexwerken niets voor jou. Ben je echter toch benieuwd naar de ruimtes die beschikbaar zijn in jouw omgeving om te flexwerken? Kijk dan eens op Flexwerkplek.nl om een fijne werkplek in de buurt te vinden.

Gerelateerde berichten

Het Slimme Verwarmen: De Gids voor het Kopen van Houtpellets

Met de toenemende nadruk op duurzame energie en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen, is het kopen van houtpellets een aantrekkelijke optie...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden