Autoverzekering afsluiten? 3 tips

Geplaatst op

Eens in de zoveel tijd is het moment weer daar om een nieuwe verzekering voor je auto af te sluiten. Ben je van plan om een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Wij geven je een aantal tips, zodat je zeker weet of je de beste verzekering voor jou en je auto afsluit.

Tip 1

De eerste tip die we iedereen mee willen geven is om een autoverzekeringsimulatie uit te voeren. Door deze simulatie uit te voeren vergelijk je alle mogelijke opties wat betreft verzekeringen. Zo kun je snel en makkelijk zien of de verzekering die jij op het oog hebt ook daadwerkelijk de goedkoopste is. De simulatie uitvoeren is erg makkelijk en snel om te doen. Als eerste vul je het bouwjaar van jouw auto in, dit is van belang, want hoe ouder de auto, hoe groter de mogelijkheid dat er iets aan de auto mankeert. Daarna vul je het merk van de auto in, omdat de kwaliteit van de auto flink kan verschillen per merk. Als laatste vul je het type brandstof in dat jouw auto gebruikt. Nadat je dit allemaal hebt ingevuld zul je de resultaten vinden die voor jou het meest geschikt zijn.

Tip 2

Als u een verzekering denkt te hebben gevonden die u aanspreekt, dan is het belangrijk om het volgende te doen. Check goed wat er wel en niet inbegrepen is bij de verzekering. Auto accessoires die later aan de auto worden toegevoegd zijn bijvoorbeeld niet altijd automatisch verzekerd. Bekijk hiervoor de polis en let goed op de kleine lettertjes.

Tip 3

Om geld te besparen op je nieuwe verzekering is het misschien een idee om je eigen risico te verhogen. Op het moment dat je je eigen risico verhoogt, worden de kosten van je maandelijkse premie verlaagt en ben je dus per maand minder geld kwijt. Dit betekent wel dat je bij schade dus ook een groter bedrag zelf zult moeten betalen. Afhankelijk van of je dit zelf prettig vindt, zou je dus je eigen risico kunnen verhogen.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden