Bescherm je levenswerk, registreer je merknaam

Geplaatst op

Het wezen van de concurrentie is dat je elkaar moet verslaan op de vrije markt om te zorgen dat jij als producent of leverancier van bepaalde producten en diensten op nummer 1 komt te staan. Althans, dat is voor veel ondernemers een belangrijke drijfveer. En om dit ideaal te bereiken zijn sommige ondernemers niet te beroerd om ideeën van anderen over te nemen, zeker wanneer deze niet goed beschermd zijn, is het erg gemakkelijk om dit te doen. In deze blog willen we je graag vertellen hoe jij kunt voorkomen dat concurrenten je ideeën stelen.

Registreren merknaam 

Een van de eenvoudigste manieren om je producten en diensten te beschermen op de vrije markt is je merknaam registreren. Dit houdt in dat de naam en het logo van je product of dienst vastgelegd wordt in een register en dat erbij vermeld staat dat jij de eigenaar bent van dit merk. Op deze manier mag een concurrent niet zomaar overnemen. Dit is bijvoorbeeld ook erg handig wanneer je in meerdere landen actief bent. Zorg er dus voor dat je niet alleen in Nederland geregistreerd staat als je ook in Duitsland of in België actief bent met je bedrijf.

Hoe kun je merknaam registreren?

Het is helemaal niet moeilijk om je merknaam te registreren. Het enige wat je hoeft te doen is naar een internetsite te gaan om daar je naam in te voeren en de rest volgt eigenlijk vanzelf in verschillende stappen die jou uitgelegd worden. Zo is merkenspot.nl een site die wij vaak aanraden voor dit doel. 

Je kunt een merknaam dus registreren voor meerdere landen. Waarbij er een keuze bestaat uit een wereldwijde registratie, of een meer lokale registratie voor Europa, de Benelux of alleen Nederland.

Er is nog een ander soort registratie die vaak heel erg handig kan zijn als je internationaal actief bent. Dat is namelijk een patent aanvragen. Je vraagt meestal een patent aan als je iets uitgevonden hebt, bijvoorbeeld een stuk techniek of een medicijn tegen dit of dat. Er wordt dan vastgelegd dat jij de uitvinding gedaan hebt. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat het ook daadwerkelijk om een unieke uitvinding gaat. Dat wordt allemaal gecheckt voordat de registratie rond is.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden