Besparing alert: sloopauto´s hebben veel voordelen!

Geplaatst op

Het mag algemeen duidelijk zijn dat je geen sloopauto koopt om er eens lekker een stuk in te gaan rijden op de snelweg. Daar zijn deze dingen niet voor bedoeld. Waar zijn ze dan wel voor in de wieg gegooid? Nou, dat is eigenlijk heel gemakkelijk uit de doeken te doen: ze zijn bedoeld om er onderdelen uit te nemen en weer te gebruiken in auto´s die eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Je kunt zoveel besparen! Lees er meer over!

Een onderdeel vervangen

Wanneer je een ongeluk gehad hebt met je oude Fiat Ritmo dan kun je deze (wanneer hij total loss is, verkopen aan een autobedrijf dat in sloopauto´s handelt.. toch? Nou, meestal niet. Deze bedrijven kopen hun auto´s vooral van verzekeringsmaatschappijen. Dus de fiat sloperij is niet per se wat aankopen betreft gericht op particulieren. Wel is het zo dat je als consument terecht kunt bij deze bedrijven als je voor de reparatie van je auto een onderdeel nodig hebt. 

Wat zijn de verschillende voordelen? 

Er zijn tal van voordelen verbonden met sloopauto´s. Je moet dan vooral denken aan milieuvoordelen en financiële meevallers voor je. Dan houd je aan het einde van de maand dus wat extra over. Dat is wel lekker, toch? Wanneer je auto een nieuw onderdeel nodig heeft, dan kun je daar op twee manieren aan komen: nieuw of gebruikt. Wanneer je voor nieuw kiest, dan moet dat weer geproduceerd worden, en dat kost vervolgens weer energie, bovendien resulteert dit in meer CO2 uitstoot. Het is dus beter voor het milieu om zaken her te gebruiken. Dat kan door onderdelen uit sloopauto´s te halen. Daarbij is het goedkoper om slooponderdeel te laten plaatsen door een garage (of dit zelf te doen als je het kan), dan een nieuw onderdeel.

Veel succes plezier met de voordelen. Blijf ons volgen! 

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden