Boekhoud fundament voor startende MKB’ers

Geplaatst op

Geen enkele MKB zal er aan ontkomen. Je zal en moet boekhouden. De administratie bijhouden is iets dat wettelijk verplicht is. Doe je het niet dan zal je onderneming niet bijster lang overleven. Dus maar goed om eerst even te verdiepen in de fundamenten der boekhoudkunde.

Voordat je je zorgen begint te maken om deze extra last, of denkt dat het allemaal bloed zweet en tranen kost. Dat is geenszins het geval. Vroeger met pen en papier typemachines, was administratie echt een flink karwei. Toen kwamen de computers en werd alles een stuk makkelijker. Tegenwoordig leven we in tijden waarbij alles cloud is en alles in connectie staat met elkaar. Boekhouden vandaag de dag is een fluitje van een cent.

De vele voordelen van cloud boekhouden omvatten o.a. dat je nooit zorgen hoeft te maken om backups of branden of wat dan ook er staat altijd een kopie in de cloud. Delen met medewerkers is makkelijk of met je boekhouder. Er is integratie met andere platformen en systemen die relevant zijn denk o.a. aan digitale facturatie. Verder voordelen van online boekhouden staan hier beschreven in dit artikel. Al met al is cloud boekhouden de way to go in 2018 en straks ook in komende jaren.

Maar welke programma is dan nog de vraag. Er zijn tegenwoordig vele programma’s ze schieten als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond. Maar niet allemaal even goed. Elma de bekende boekhoudster voor MKB en ZZP Nederland heeft laatst een top 5 samengesteld die men hier kan raadplegen.

De beste programma’s zijn Acumulus en e-boekhouden. Die hebben de zaken meest op orde, zit meeste automatie ingebouwd, simpel in gebruik, fijne interface. Beide zouden een uitstekende keuze zijn voor MKB Nederland. Beide hebben ook een proef abonnement dus men heeft helemaal niets te verliezen.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden