Boekhouders voor starters: tips

Geplaatst op

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor de boekhouding! Ben jij startende ondernemer? Dan is het verstandig om een boekhouder in te schakelen voor het opzetten van jouw boekhouding. Lees in dit artikel handige tips voor de boekhouding voor startende ondernemers.

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Bedenk als eerste of je de boekhouding zelf wilt gaan doen of dat je deze (gedeeltelijk) wilt uitbesteden aan een boekhouder. De boekhouding is een ingewikkelde klus waar je veel tijd aan kwijt bent en bent verbonden aan allerlei wetten en regels.

Wanneer je de boekhouding in zijn geheel uitbesteed houd je meer tijd over welke je kunt steken in je onderneming. Het nadeel is wel dat je inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf verliest. Kies je voor gedeeltelijk uitbesteden, heb je dat inzicht wel.

Verdiep je in de wetten en regels

De Belastingdienst stelt strenge eisen aan de boekhouding. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels die voor jou branche en rechtsvorm gelden. Voor ieder bedrijf is het verplicht om de inkomsten en uitgaven goed bij te houden. Ook het doen van aangifte inkomstenbelasting is voor iedere onderneming verplicht.

Begin op tijd

Het boekhouden begint al voordat je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook de eerste investeringen zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst. Zorg voor een goede basis en verlies je zelf niet in alle andere werkzaamheden binnen je bedrijf. Plan vaste momenten per week waarop jij je boekhouding gaat bijwerken. Houdt het overzichtelijk en werk zorgvuldig.


Meer weten over boekhouders? Klik hier voor meer informatie!

Kies voor een online boekhoudprogramma

Online boekhoudprogramma’s kunnen je goed ondersteunen in het bijhouden van jouw boekhouding. Dit is een flinke investering mar op lange termijn profiteer je van veel voordelen. Je boekhouding is overal inzichtelijk en je hebt altijd een back-up. Sommige processen zijn geautomatiseerd waardoor jij tijd over hebt voor andere werkzaamheden.

Maak gebruik van startersbegeleiding

Wist jij dat boekhouders speciale startersbegeleiding bieden? Maak hier gebruik van! Zo weet je zeker dat je boekhouding correct wordt opgezet en dat je weet wat je moet doen.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden