De herkenbaarheid van je bedrijf vergroten

Geplaatst op

Herkenbaarheid creëren is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je je mee bezig moet houden als ondernemer. Een succesvol bedrijf wordt namelijk herkent door de doelgroep. Er zijn een aantal makkelijke manieren waarmee je de herkenbaarheid van je bedrijf kunt vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van tape moet logo, maar ook online promotie kun je tegenwoordig niet overslaan. 

Een professionele website

Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet. Er worden elke dag duizenden orders gedaan op verschillende websites. Waarom zou een klant iets bij jou kopen en niet naar iemand anders gaan? Je website is jouw online visitekaartje. Het is dan ook belangrijk dat je een professionele website hebt welke goed werkt. Kies voor een huisstijl die bij jouw bedrijf past en plaats het logo op de website. Zo creëer je herkenbaarheid voor jouw klanten en komen ze de volgende keer misschien wel bij je terug. 

Naast een professionele website is social media tegenwoordig ook erg belangrijk. Met het plaatsen van berichten op socialmediaplatforms wordt jouw bedrijf herkenbaar en zal er meer verkeer komen naar je website. 

Offline promotie

Naast een website en social media is offline promotie ook nog steeds belangrijk. Zo lijkt flyeren misschien niet meer van deze tijd, maar het is zeker nog effectief. Je kunt je online campagne combineren met een offline strategie. Bestel een aantal professionele flyers met jouw logo en huisstijl en deel deze bijvoorbeeld uit op een groot event waar jouw doelgroep aanwezig is. Ook kan een deelname aan een beurs veel herkenbaarheid opleveren. Zorg dat je stand onderscheidend en opvallend is en deel flyers uit die de klanten mee naar huis kunnen nemen. 

Verpakkingen 

Niet alleen promotie is belangrijk om herkenbaarheid te creëren. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop jij bekend bij de doelgroep kan raken. Als je een webshop hebt, kun je de verpakkingen van jouw pakketjes herkenbaar maken. Dit kun je doen door een herkenbare doos te gebruiken, maar ook met tape met logo. Met tape kun je je verpakkingen herkenbaar en uniek maken, waardoor je naamsbekendheid creëert. Neem een kijkje bij TapePrint en ontdek de verschillende mogelijkheden. 

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden