De voordelen van elektrisch leasen

Geplaatst op

Zodra je ervoor kiest om elektrisch te rijden, zijn er enkele voordelen die hieraan verbonden zijn. De overheid wilt er namelijk voor zorgen dat de uitstoot van CO2 omlaag gaat. Om dit te bevorderen, zijn er dus enkele voordelen die gepaard gaan met deze elektrische auto. Hierdoor zorg je ervoor dat jij, als je kiest voor een elektrische auto tijdens het zakelijk leasen, kosten zal besparen. Echter is voor vele mensen nog onbekend wat deze voordelen precies zijn. Daarom zal dit artikel bespreken welke voordelen je zal hebben.

Geen BPM

Zodra jij kiest voor een elektrische auto, zal je vrijstelling hebben van de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Deze werd namelijk voorheen berekend door te kijken naar de CO2 uitstoot van jouw auto. Zodra je er dus voor kiest om elektrisch te rijden, zal deze uitstoot natuurlijk nihil zijn. Dat verklaart ook waarom er een vrijstelling voor wordt gegeven. De vrijstelling is daarnaast ook verschaft om het gebruik van elektrische auto’s aan te moedigen. Bestuurders kunnen verwachten dat dit voordeel zeker tot 2025 nog zal gelden.

Subsidies

In sommige gemeenten wordt er een subsidie uitgegeven voor mensen die kiezen voor een elektrische auto. Dit zijn vaak provincies of gemeenten die erg veel waarde hechten aan het milieu. Een andere manier waarop ze dit bevorderen, is door de aanschaf van een laadpaal aan huis zeer aantrekkelijk te maken. Dit kan gedaan worden door kortingen te geven of een deel mee te betalen. Op deze manier lijkt het hebben van een elektrische auto namelijk een stuk toegankelijker.

Goed imago

Het laatste voordeel van een elektrische auto is een goed imago. Zeker als werknemers een bedrijfswagen leasen die elektrisch is, toont dit aan de buitenwereld dat je bezig bent met het milieu. Dit is daarom misschien wel onbewuste reclame voor je merk. Ook voor de persoon die in de auto rijdt, is dit een goede manier om te tonen dat hij/zij milieubewust zijn.

Niet alleen is dit dus goed voor het imago, maar het zorgt er ook nog eens voor dat er geld bespaard wordt. Deze voordelen zorgen er daarom voor dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto en dan zijn de hoge benzineprijzen nog niet eens genoemd.

Gerelateerde berichten

Het Slimme Verwarmen: De Gids voor het Kopen van Houtpellets

Met de toenemende nadruk op duurzame energie en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen, is het kopen van houtpellets een aantrekkelijke optie...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden