Deze 5 tips omtrent het investeren in goud, zijn goud waard!

Geplaatst op

De goudmarkt betreden doe je niet zomaar. De prijs om in te stappen ligt al tamelijk hoog. Het is dus een andere markt dan bijvoorbeeld de markt van de cryptovaluta. Wat mensen niet weten, is dat de goudmarkt een hele stabiele markt is. Dit komt omdat goud een fysiek bestaan heeft. Daardoor blijft er altijd vraag naar. De actuele goudprijs per gram wordt elke minuut geüpdatet. 2019 is de waarde van goud al met 23% gestegen. Aan deze stijgende lijn lijkt nog niet snel een einde te komen. De goudprijs grafiek blijft maar hoge punten zien. Hoe jij zo productief mogelijk de deze bijzondere markt kan betreden krijg je doormiddel van 5 gouden tips te lezen in deze tekst.

Tip 1 – Wacht om een nieuwe daling

Je moet een goed geduld hebben als je in goud investeert. Omdat de goudmarkt vrij stabiel is, zal de prijs niet altijd omhoog blijven gaan. Plotselinge dalingen komen zeker wel eens voor. Profiteer hiervan en koop je gewenste gewicht in goud. De recordwaarde van goud is de laatste tijd elk jaar overschreden. Grote kans dat je met het inkopen van goud winst behaald.

Tip 2 – Verdiep je eerst in de markt

Met het lezen van deze tekst ben je al een heel stuk onderweg. Online kan je nog veel meer leren over hoe de investeren in goud. Bij elke website waar je goud kan inkopen werkt het weer verschillend en zit je vast aan andere afspraken. Let hier dus goed op en kom niet voor een onaangename verassing te staan. Het is bij ons mensen tegenwoordig standaard om gelijk akkoord te gaan met de voorwaarden. Bij deze markt is het belangrijk dat je deze wel leest. In ieder geval het belangrijkste stuk. De goud prijs kan soms ook verschillen door het rekenen van extra kosten.

Tip 3 – Lees geen berichten over goud na de aankoop

Als je veel berichten en blogs gaat lezen over het investeren in goud kan het zijn dat je de drang krijgt om opnieuw te gaan handelen. Omdat je voor de koop en verkoop van het goud ook een deel betaald is dit niet handig. Als je je er niet te veel mee bezig houdt, lijkt de tijd ook sneller te gaan. Je zal zien dat het dan lijkt of je een stuk sneller winst behaald.

Tip 4 – Koop goud met overig geld

Goud is niet een middel waar je in korte tijd veel geld mee kunt verdienen. Het duurt minstens een paar maanden voordat je echt goede winst uit je inzet pakt. 1 gram goud kopen is meestal niet mogelijk. Het startgewicht ligt op 10 gram. Dit is meestal al best prijzig. Je moet het geld echt over hebben wat je erin stopt. Je moet het zien als een backaccount waar het risico wat hoger is. De rente is in ieder geval tegenwoordig niet hoog meer.

Tip 5 – Koop zelf goud

Het is ook een optie om goed in real-life te kopen. Bijvoorbeeld bij een goudmarkt. Hier komen geen extra kosten bij kijken. Dus bij het slim handelen zou je een groot voordeel kunnen pakken. De goudprijs nu wordt alleen maar hoger.

Bron: Doijer & Kalff

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden