Deze opleidingen zijn het populairst op dit moment

Geplaatst op

Wil jij binnenkort starten aan een nieuwe opleiding, maar heb je nog geen idee welke opleiding bij jou past? Dan is het vooral handig om te kijken naar populaire opleidingen. De kans is namelijk relatief groot dat jij één van deze opleidingen ook leuk zult vinden. Veel studenten zijn op zoek naar een interessante opleiding die volledig bij hun past. Dit kan erg moeilijk te vinden zijn, zker als je zelf niet langer dan twee maanden een opleiding hebt gevolgd. Gelukkig zijn er wel meningen van andere studenten. De opleidingen die op dit moment het populairst zijn, zijn terug te vinden in de tekst. 

Het onderwijs

Nieuwe docenten worden veel gezocht, omdat er op dit moment een tekort is aan goed opgeleide docenten. Dit is een erg vervelend onderwerp en kan ook gevolgen hebben voor jouw kinderen later. Als jij altijd al een groot hart hebt gehad voor kinderen, dan kun je ervoor kiezen om het onderwijs in te gaan. Zo kun je pedagogiek studeren om docent te worden. Veel mensen kiezen ervoor om naar de PABO te gaan. Dit is een keuze die je met relatief veel opties over laat. Dit is natuurlijk niet nodig als je al zeker weet wat je wil gaan doen.

Welk niveau heb je nodig voor een opleiding als pedagogiek?

Jammer genoeg zul je een Havo diploma in bezit moeten hebben om en opleiding te volgen zoals pedagogiek. Deze opleidingen zijn namelijk op HBO niveau. Ook kun je terecht als je een niveau 4 diploma hebt behaald. Met een niveau 4 diploma kun je een jaar overslaan op een HBO school. Je hebt namelijk al genoeg kennis voor de tweede klas. Als je een kader of basis diploma hebt behaald, zul je niet terecht kunnen op het HBO. Je zult eerst een vooropleiding moeten volgen om wat meer basiskennis op te doen. Als je dit dolgraag wilt doen, dan kun je beginnen met de opleiding helpende zorg en welzijn. Doordat je eerst een vooropleiding doet  kun je ervoor zorgen dat je op het gewenste niveau komt. Let wel op, de opleiding helpende zorg en welzijn is redelijk breed. Je zal dus ook lessen moeten volgen die jij wellicht niet interessant vindt. 

De juiste lessen en steun

Als je een HBO opleiding wilt volgen, maar het gevoel hebt dat dit wat moeilijker wordt dan voorgaande jaren, is het handig om direct hulp in te schakelen. Praat zoveel mogelijk met mensen over de opleiding, zodat jij je kennis ook al een stukje verbreed. Daarnaast kun je ook met je SLB’er praten om te kijken of deze opleiding echt wat voor jou is. Wanneer dit het geval is, zul je gewoon de opleiding kunnen volgen. Het kan ook voorkomen dat het tweede jaar moeilijker is dan het eerste jaar. Trek je dit niet? Praat met je school, zodat je misverstanden voorkomt. Ook wanneer je je nog wilt aanmelden voor een opleiding is het verstandig om een school te vinden met de juiste steun en de juiste lessen. In de les dien je namelijk veel te lezen. Als je dit niet doet, kan het voorkomen dat je niet blij bent met je huidige school.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden