Dit is wat je van tevoren wil weten voordat je een AED koopt of huurt

Geplaatst op

Ben je van plan om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te kopen? Dan is het belangrijk om je van tevoren goed in te lezen, zodat je de juiste variant van de AED koopt. Er bestaan bijvoorbeeld AED’s die een zelftest uitvoeren en je op je smartphone een bericht kunnen sturen als er onderhoud aan het apparaat nodig is. Andere zijn weer speciaal gemaakt voor kinderen, kunnen meertalige opdrachten aan de gebruikers geven of kunnen net even beter tegen de buitenlucht dan een ander. Op deze pagina lees je of je op ieder gewenst moment een AED voor in je eigen woning, woonwijk, bedrijf of winkelcentrum kunt kopen. Verder kom je erachter op welke manier een geleasede AED aan zijn onderhoudsbeurten komt.

Kun je zomaar een AED voor in je eigen woning, bedrijf of wijk aanschaffen?

Een AED kopen is niet lastig. Wanneer je er eentje wenst aan te schaffen, kun je direct bij een betrouwbare leverancier terecht. Voordat je een variant uitkiest, is het wel belangrijk dat je weet wat je aan die variant van de AED hebt. Wanneer je de AED in de buitenlucht plaatst, heb je bijvoorbeeld een AED met een IP-waarde van minimaal 54 nodig. Als je het apparaat binnen ophangt, kun je voor een lagere IP-waarde kiezen. Zo zijn er nog een aantal specifieke functies waar je rekening mee dient te houden.

Het zou zonde zijn als je een AED koopt voor je eigen veiligheid en die van anderen en straks blijkt dat het apparaat niet werkt of niet geschikt is. Verder is het belangrijk om periodiek onderhoud aan de AED uit te voeren. Hier lees je hieronder meer over.

Op welke manier dient er onderhoud aan een geleasede AED gepleegd te worden?

Een AED leasen zorgt ervoor dat je een maandelijks bedrag betaald om van de AED gebruik te kunnen maken. In dit maandelijkse bedrag zitten de kosten voor onderhoud en eventuele schade aan het apparaat inbegrepen. Dit is wel zo fijn, zeker als je zelf vergeet of niet precies weet hoe je het onderhoud aan de AED kunt uitvoeren. De monteur komt altijd zo snel mogelijk bij je langs, aangezien AED’s belangrijke apparaten zijn voor onze samenleving. De eerste 6 seconde bij een reanimatie zijn cruciaal, met hulp van je AED kun je iemands leven redden.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden