Dit moet je weten over dockshelters

Geplaatst op

Wanneer jij met enige regelmaat een vrachtwagen moet laden en lossen, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe gevaarlijk de ruimte is die ontstaat tussen het laadperron en de vrachtwagen. Vooral wanneer het erg druk is, is de kans aanwezig dat je door een moment van onoplettendheid in de problemen komt, met de grootst mogelijke gevolgen van dien. Een dock shelter biedt dan uitkomst. Dit is namelijk een manier om het gat tussen de vrachtwagen en je laadperron voor zover mogelijk volledig af te dichten. Niet alleen heeft dit als voordeel dat het een stuk veiliger is voor jezelf, maar ook voor de goederen die moeten worden in en uitgeladen. Zo kun je namelijk gemakkelijk met je palletwagen in de vrachtwagen, waardoor het allemaal een stuk sneller gaat.

Verschillende soorten dockshelters

Aangezien in principe iedere branche op een andere manier werkt, zijn er allerlei verschillende soorten dockshelters. Niet voor niets is het belangrijk dat een expert met je mee laat kijken alvorens je een keuze maakt. Bij Loading Systems zijn ze gespecialiseerd in alles wat met dit vak te maken heeft. Je doet er daarom dus ook goed aan om te vragen of ze met je mee willen kijken naar een maatwerk oplossing voor jouw specifieke situatie. 

Ook geschikt voor één laadperron

Ook voor kleine bedrijven die de beschikking hebben over maar één laadperron is het heel goed mogelijk om een dockshelter te laten plaatsen. Het is immers voor de veiligheid van het personeel, dus het maakt dan absoluut niet uit of het gaat om één of meerdere te plaatsen dockshelters. Uiteraard zullen de kosten in verhouding een stuk hoger uitvallen wanneer je kiest voor één shelter in plaats van dat je er direct een stuk of 10 aangeschaft. Toch blijft de veiligheid van de werknemers het alle belangrijkste en daarom is het dus ook belangrijk om ook met één laadperron die misschien amper gebruikt wordt, te kijken naar een veilige oplossing voor de ruimte tussen het perron en de vrachtwagen.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden