Een administratiekantoor inhuren

Geplaatst op

Het verzorgen van de financiële administratie voor kleine- en middelgrote ondernemingen, dat is wat het administratiekantoor vooral en in hoofdzaak doet.  Onder deze werkzaamheden kunnen ook de boekhouding, controle en belastingzaken vallen. Zeker het midden- en kleinbedrijf doet een beroep op het administratiekantoor en zeker ook het administratiekantoor zzp wint ook steeds meer aan populariteit. Dit kantoor is gespecialiseerd in zaken die de zzp’er betreffen. Wilt u aan administratiekantoor beginnen? Dan zou u zich kunnen richten op deze doelgroep.

Afhankelijk van jouw specifieke situatie

Daarmee is de vraag wat doet een administratiekantoor beantwoord. Of u als trotse eigenaar van een bedrijf per se een dergelijk kantoor in de arm neemt, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Zeker de kleinschalige ondernemer heeft doorgaans aan een boekhouder wel voldoende, grotere bedrijven doen daarentegen vaak een beroep op een accountantskantoor. Accountants hebben tenminste een HBO of een WO-opleiding doorlopen en beroepshalve kunnen ze werk aan met meer verantwoordelijkheid. Groot verschil tussen een administratiekantoor en een accountant is zeker ook de prijs per uur die gevraagd wordt.  Een boekhouder heeft een beduidend lager tarief per uur, soms vraagt een accountant wel het dubbele van wat een administratiekantoor per uur vraagt voor de werkzaamheden.

Werkzaamheden lopen sterk uiteen

De werkzaamheden die door een bureau gespecialiseerd in administratie verzorgd worden lopen sterk uiteen. Zo kan de inkomstenbelasting verzorgd worden en wordt er advies over administratieve zaken gegeven. De boekhouder kan ook uw omzetbelasting voor u regelen en aangifte vennootschapsbelasting doen. Daarnaast wordt alle administratie uit handen genomen, indien u wenst uiteraard. U kunt er ook voor kiezen om delen uit handen te geven en andere delen zelf te blijven doen. Vaak kan ook de salarisadministratie verzorgd worden. Handig, want dit is een tijdrovende klus. In dat geval worden behalve de maandelijkse loonstroken ook bijvoorbeeld de jaaropgaven geleverd, uiteraard allemaal digitaal.

Toekomst van uw bedrijf

U kunt de rol van uw administratieve partner zo groot maken als u zelf wilt. Er zijn bedrijven die zelfs als contactpersoon naar de belastingdienst optreden namens bedrijven. Ook kan de gehele boekhouding verzorgd worden en praat uw medewerker van het administratiekantoor op grond van de gegevens die hij heeft mee over de toekomst van uw bedrijf. Uiteraard worden ook de jaarrekeningen gemaakt en biedt de boekhouder inzicht in de cijfers waarna u kunt besluiten bepaalde bedrijfsprocessen eventueel aan te passen.

Het belang van een goed gevoerde administratie

Vaak ontbreekt het u als ondernemer aan tijd en zeker specifieke kennis om zelf de administratie te verzorgen. Bovendien: heeft u na een lange werkdag nog zin om boven op een zolderkamertje met de administratie aan de gang te gaan?  En bent u op de hoogte van de steeds veranderende wet- en regelgeving wat betreft de fiscus? De vraag stellen is ‘m ook meteen beantwoorden. Een goede administratie is van essentieel belang voor de toekomst van uw bedrijf. Ook de belastingdienst stelt daarnaast hoge eisen aan de gevoerde administratie. En dus is het verstandig om altijd met een professional in zee te gaan. Kunt u zich bezighouden met die zaken waarvan u wél verstand heeft. Voor een administratiekantoor dat zich onderscheidt in de markt is KRC Van Elderen een partij die u op verschillende fronten kan ondersteunen.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden