Een nieuwe website, waar begin je?

Geplaatst op

Een nieuwe website bouwen kun je het beste uitbesteden. Je weet dan zeker dat je een goede website krijgt. Maar toch moet je rekening houden met bepaalde zaken bij de uitbesteding hiervan. In dit artikel leggen wij uit waar je op moet letten. 

Teleurstelling voorkomen 

Kies niet zomaar een websitebouwer en geef hen ook niet zomaar de vrije hand. Misschien krijg je wel een mooie website aan het einde van de rit, maar is dat wel de website die je daadwerkelijk nodig hebt. Je voorkomt teleurstelling met een gedegen voorbereiding. Zet de zaken goed op een rij, voordat je jouw websiteontwikkelaar kiest. 

Doel van de website 

Stel jezelf de vraag wat jouw doel is van de website. Elk doel heeft namelijk een ander type website nodig. Daarnaast moet je bij dit doel nadenken over de doelgroep van je website. Jouw doelgroep heeft ook bepaalde verwachtingen van de website. Wanneer je hier een duidelijk beeld van hebt, weet je zeker dat je de juiste website kiest. 

De website zelf 

Stel van tevoren op hoe jij graag wilt opvallen. Hoe zorg je ervoor dat jouw website uniek is ten opzichte van de concurrenten. Wat maakt jouw bedrijf uniek en hoe breng je dit tot uiting? Vraag jezelf af welke waarden jij online wilt overbrengen en op welke manier. Is de omgang informeel of juist formeel? Stel jezelf voldoende vragen om te weten in welke vorm jij jouw website wil gieten, maar ook hoe jij de inhoud wilt overbrengen. 

Bedenk wel bij de inhoud dat je jezelf moet beperken tot de essentie. Biedt alleen informatie aan die de bezoeker echt nodig heeft. De rest leidt af van de doelstellingen. Zorg er ook voor dat de bezoeker de informatie kan vinden die hij of zij nodig heeft. Werk dus echt de hele website gedegen uit. 

Wat is je budget?

Bepaal eerst jouw budget voor de website. Houd er rekening mee dat de kosten voor een uitgebreide website oplopen. Overigens betekent het niet dat goedkopere bouwers slechter zijn, dan de duurdere aanbieders. Maak altijd duidelijke afspraken over wat je precies gaat betalen en wat je daarvoor mag verwachten. Kom je er achter dat jouw plan niet binnen het budget valt, kijk dan welke eisen je eventueel wilt laten vallen. Maar je kunt ook uiteraard het budget opschroeven. Bedenk wel dat sommige functies onnodig zijn. 

Hoe kies je het juiste ontwerpbureau?

Nu je inhoudelijk goed geïnformeerd bent, kun je op zoek naar iemand die je website gaat ontwikkelen. Ga ter vergelijking op zoek naar meerdere aanbieders. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij je keuze. 

Voor een webdesignbureau is hun eigen website het beste voorbeeld om je keuze op te baseren. Je kunt op onderstaande punten letten bij het beoordelen van hun website:

  • Ziet de website er mooi uit?
  • Oogt hun website rustig.
  • Vind je snel en makkelijk de informatie die je zoekt? 
  • Laden de pagina’s snel.
  • Gebruiken niet ze te veel lettertypes en zijn deze goed leesbaar.

Bekijk de portfolio op de website van het bureau of ga op zoek naar websites van hun klanten. Deze kun je ook beoordelen op basis van bovenstaande punten. Zoek naar reviews op internet of vraag bekende ondernemers naar hun ervaringen. Tevreden over de gevonden kandidaten? Dan ben je klaar voor de laatste stap.

Op gesprek

Heb je een selectie gemaakt? Ga dan schrappen totdat je 3 aanbieders overhoud. Daar ga je mee in gesprek. Benader ze vooraf met een mail waarin je specifiek je wensen beschrijft. En maak zo een gedegen keuze voor jouw nieuwe website. Zo weet je zeker dat jouw doelstellingen gaat behalen in de toekomst binnen met jouw online kanaal.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden