Eigen bedrijf beginnen? Wees online ook zichtbaar!

Geplaatst op

Tegenwoordig kan een professionele website of webshop niet meer ontbreken als je ondernemer bent. De online wereld biedt je een veel grotere afzetmarkt, en zorgt ervoor dat jij je product of dienst zelfs internationaal aan de man kunt krijgen. Heb je een prachtig merk of een interessante onderneming opgezet? Dan is het belangrijk dat jij jezelf online kenbaar maakt. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar het begint altijd met een goede basis. In deze blog lees je op welke manier je een domeinnaam kunt kiezen en leer je hoe je een WordPress-website kunt bouwen.

Waarom is het zo belangrijk dat je domeinnaam uniek is?

Voordat je aan de slag gaat met je website, is het belangrijk dat je een domeinnaam uitkiest en registreert. Domeinnamen zijn de namen van websites en is een onderdeel van de url. Eigenlijk heeft je website een ip-adres als naam, maar dit is voor (potentiële) klanten niet te onthouden omdat het uit een lange reeks cijfers en letters bestaat. De domeinnaam maakt het makkelijk om je website online op te zoeken, waardoor je klanten je snel kunnen vinden.

Voordat je de domeinnaam naar keuze kunt registreren, moet je de domeinnaam checken. Elke website moet een unieke naam hebben; er kunnen nooit websites met dezelfde naam online staan. Wil je de website voorzien van je merknaam? Dan kun je kijken of die naam nog beschikbaar is. Heeft niemand anders de domeinnaam geregistreerd? Super, dan kun je hem aan jouw onderneming en gegevens koppelen. Heeft iemand anders de naam al geregistreerd? Dan zou je voor een .com, .nl, .online kunnen kiezen. Of je zou degene die de domeinnaam geregistreerd heeft, kunnen vragen of hij/zij de domeinnaam aan je wilt verkopen.

Op welke manier kun jij je eigen website bouwen?

Ben je geen ervaren webdesigner, maar lijkt het je wel leuk om een eigen website of webshop te bouwen? Dan kun je het best een WordPress-website maken. WordPress is een gebruiksvriendelijk csm dat je de mogelijkheid biedt om een website te maken. Je kunt uit verschillende thema’s kiezen, zodat je de website of webshop geheel naar je eigen smaak kunt samenstellen. Daarnaast is een thema superhandig, omdat je dan alleen je eigen huisstijl en content hoeft in te vullen op de lege plekken. Je hoeft dan dus niet vanuit het niets te beginnen. WordPress-websites zien er gelikt en professioneel uit, waardoor je de (potentiële) klanten gegarandeerd onder de indruk laat zijn van je merk of onderneming.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden