Ga je een bedrijf starten? Regel je zaken

Geplaatst op

Veel mensen gaan eerst het werkveld in om werkervaring om te doen, na een aantal jaar raken zijn uitgekeken en zijn zij toe aan een nieuwe uitdaging. Meestal in de vorm van een eigen onderneming. Hier zitten een hoop risico’s aan verbonden en dat is natuurlijk eng en even wennen. Je bent niet meer verzekerd van een vaste maandelijkse inkomen, maar dit zal gaan met pieken en dalen. Je bent nieuw in de ondernemerswereld, maar weet dat je de ambitie hebt om een eigen bedrijf te runnen. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en al je zaken op orde te hebben. Zaken qua financiën, marketing, inkoop en sales moeten allemaal goed geregeld zijn.

Officiële inschrijving als bedrijf

Zodra je weet wat je wilt gaan betekenen voor de wereld vol consumenten is het belangrijk om een bedrijfsnaam te bedenken. Je bedenkt je eigen merk en logo waaraan mensen je moeten herkennen als zij jouw naam of logo zien. Een bedrijfsnaam is uniek en dit moet eerst achterhaalt worden of de naam niet al bestaat. Zodra je dit weet kan je je gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het tweede dat belangrijk is, is het kiezen van een rechtsvorm. Als startende ondernemer heb je waarschijnlijk weinig kennis over rechtsvormen, een ondernemingsrecht advocaat zou je hierbij kunnen ondersteunen om de juiste keuzes te maken en om goede overeenkomsten te sluiten. Een advocaat vinden die gespecialiseerd is op het gebied van zaken rondom ondernemen is eventueel verstandig. Daarnaast is het belangrijk om je risico’s in kaart te brengen met een worst case en best case scenario. Het bedrijf moet natuurlijk financieel gezond blijven en daarom is het bijhouden van administratie een van de belangrijkste, maar saaiste taken. Het opzetten en bijhouden van eigen administratie brengt een aantal verplichtingen met zich mee. De belastingdienst moet te allen tijde kunnen zien hoeveel omzet er gedraaid wordt en hoeveel belasting er afgedragen moet worden.

Het ondernemen is een zwaar vak en je werkt bovengemiddelde uren dan bij een normale baan. Het gaat met pieken en dalen, maar het belangrijkste is dat je al ondernemer je eigen tijden bepaald en vrij bent in wat je doet. De onderneming op zich kan zelfs uitgroeien tot een gigantisch bedrijf dat alleen maar meer uitdaging met zich meebrengt.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden