Hoe beoordeel je een logo of huisstijl ontwerp?

Geplaatst op

Je bedrijf staat eigenlijk volledig op poten qua organisatie en personeel, maar je wilt ook direct zorgen dat de online marketing, social media kanalen en je website up and running zijn. Hierbij hoort uiteraard ook het laten ontwerpen van een logo en/of huisstijl ontwerp. Maar hoe beoordeel je een logo of huisstijl ontwerp?

Uniek logo

Is het logo uniek? Onderscheid het logo zich in een oogopslag van de logo’s van concurrenten en laat het direct zien waar je bedrijf voor staat? Dit is een belangrijk kenmerk om een logo te kunnen beoordelen. 

Past het logo bij je bedrijf?

Zie je het logo en denk je dan gelijk aan de kernwaarden en de passendheid bij je bedrijf? Dan is er sprake van een goed logo. Zegt het je helemaal niets en zegt het ook niets over je bedrijf, dan is het wellicht beter om een aantal andere logo’s te laten ontwerpen en hieruit het beste ontwerp te kiezen.

Goed leesbaar?

Is het logo goed leesbaar? Ook van veraf? Heeft het een duidelijk lettertype en stijl en een goed contrast om overal op te kunnen vallen, ook in advertenties, reclamefolders en POS materiaal? Wil je hier zelf een beetje mee spelen om inspiratie op te doen, dan kan dit eenvoudig en goedkoop via Logo Snel.

Duidelijk en krachtig?

Geeft het logo duidelijk en krachtig weer waar jouw bedrijf voor staat? En is het ook duidelijk wat voor product of dienst je aanbiedt door middel van een slogan of afbeelding? Laat hierin ook duidelijk weten wat je wensen zijn. Wil je dat mensen die het logo zien direct meer over je bedrijf te weten komen of zegt het logo op zichzelf al voldoende?

Kenmerken professionele huisstijl

Een professionele huisstijl kenmerkt zich onder andere door de eenheid op naamkaartjes, visitekaartjes en allerlei soorten POS materiaal zoals flyers, posters en notitieblokjes. Zijn de algemene gegevens en het logo van je bedrijf hierop duidelijk en goed zichtbaar? Probeer je ook te focussen op elementen binnen je huisstijl die ervoor kunnen zorgen dat je opvalt ten opzichte van de directe concurrentie binnen je bedrijfstak. Maak gebruik van creatieve foto’s of illustraties.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden