Hoe ga jij jouw team motiveren in 2021?

Geplaatst op

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat veel bedrijven hun strategie gaan bepalen voor 2021. Intern kan er wellicht veel verbeterd worden. In deze blog nemen we strategische management methoden onder de loep die jouw team in 2021 kunnen helpen te verbeteren. 

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een methode die vorige eeuw al is ontstaan in de auto industrie. Deze methode is bedoeld om processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit doe je door fouten te herkennen en te elimineren. Efficiency staat op nummer 1. Het is daarom verstandig om als manager of directeur alvast je lean six sigma green belt te behalen. Welk bedrijf wilt nou niet dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt en de productiviteit omhoog gaat? Je leert om processen te analyseren op basis van cijfers en resultaten, zodat je tot het beste resultaat komt.

Scrum en Agile

Scrum en agile zul je ongetwijfeld wel eens gehoord hebben. In 2018 was scrum al dé kantoor term van het jaar. Scrum is een framework dat is gebaseerd op Agile. Het woordje scrum komt van rugby. Een scrum is die blokkade die je als team zet. Het hele team moet kort beuken om terreinwinst te behalen en de bal te krijgen. Dit concept kun je dus ook toepassen op het bedrijfsleven. Je werkt als team aan projecten met een duidelijke deadline. Als team zorg je dat je korte sprintjes trekt, zodat je heel snel projecten op kan leveren. Aan het einde van een project analyseer je als team hoe het project verliep, zodat het volgende project beter kan verlopen. Je leert elkaars sterke eigenschappen herkennen en kan elk project steeds efficiënter tackelen. Ook in 2021 zien we dit concept terug.

Online projecten

Omdat in 2021 waarschijnlijk veel bedrijven nog thuiswerken is het belangrijk om een goede online infrastructuur te creëren waar teams aan projecten kunnen werken. We raden Microsoft Teams aan, omdat je hier eigenlijk alles in kunt doen. Je kunt bestanden delen, planningen maken en honderden plugins gebruiken die speciaal zijn ingericht om samen bepaalde acties uit te voeren.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden