Hoe vind je goed technisch personeel?

Geplaatst op

Als bedrijf zijnde is het lastig om goed technisch personeel te vinden. Zo kun je heel veel opdrachten binnenkrijgen, alleen is het dan wel van belang om voldoende technisch personeel in dienst te hebben die je voor deze opdrachten in kunt zetten. In deze blog geven we je daardoor een aantal tips om aan goed technisch personeel te komen.

Zet vacatures online

De meest eenvoudige manier om aan goed technisch personeel te komen is het online zetten van vacatures. Doe dit niet alleen op de website, maar gebruik ook social media als Facebook en Linkedin, vacaturesites als Indeed en Nationale Vacaturebank en technische magazines en websites.

Het is van belang om de vacaturetekst niet te lang te maken. Beschrijf kort en bondig de functie, toekomstige werkzaamheden, functie-eisen, de organisatie, arbeidsvoorwaarden en hoe geïnteresseerden contact op kunnen nemen. Vooral de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden moeten duidelijk vermeld worden, aangezien werkzoekenden willen weten wat er voor hen inzit qua arbeidsvoorwaarden. Als extra tip willen we aangeven dat een foto van het team of de afdeling ook vaak positief uitpakt, zodat mensen zien met welke collega’s ze te maken zouden krijgen.

Opleidingsbedrijf

Je kunt ervoor kiezen om een opleidingsbedrijf te worden. Als erkend opleidingsbedrijf breng je jongeren de fijne kneepjes van het vak bij en leidt je ze op tot bijvoorbeeld industrieel onderhoudsmonteur. Na het werken bij je bedrijf en het afronden van de opleiding weet je zo zeker dat ze de juiste technische kennis hebben om aan de slag te gaan binnen het bedrijf. Daarnaast kun je de jongeren tijdens hun tijd bij je bedrijf, laten zien hoe leuk het werken bij je bedrijf is. Zo vergroot je de kans dat ze er als afgestudeerde voor kiezen om te blijven hangen en vast bij je in dienst te komen.

Het is wel belangrijk om hier de juiste omstandigheden te creëren. Denk hierbij aan werkplekken, apparatuur, gedragsregels, voldoende begeleiding en een praktijkopleider. Het kost daarnaast gewoon tijd en geld om technisch personeel op te leiden. Wel krijg je er technische specialisten voor terug.

D-Tech: totaalleverancier van machine en industrieel onderhoud

D-Tech is een voorbeeld van een organisatie die door de groeiende vraag een vacature open heeft staan voor aankomend industrieel onderhoudsmonteur. Mocht je geïnteresseerd zijn in de vacature van industrieel onderhoudsmonteur, dan kun je op deze vacature solliciteren.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden