Investeren in goud, een slimme belegging?

Geplaatst op

De wereldeconomie wil nog wel eens schommelen. Dan is het goed om te weten dat er beleggingsopties zijn die door de jaren heen zeer solide zijn gebleken. Een van die opties is het beleggen in goud. In deze blog leggen we uit hoe het zit.

Beleggen in goud

Als er sprake is van laag conjunctuur, dan zoeken beleggers naar toevluchtsoorden. Ze willen met hun geld veilig zitten. Door de jaren heen is gebleken dat goud een veilige optie is. Je kunt met het investeren in goud een goede risico/winstverhouding bereiken, goud is veel waardevaster dan valuta. Hoeveel valuta heeft zijn waarden niet verloren door de jaren heen.

Crashbestendig

Investeren in goud is slim. Waarom? Het staat buiten het financiële systeem. De crash van dit systeem een aantal jaren geleden (2008) heeft veel beleggers aan het denken gezet. Investeren in goud is je kapitaal verbinden met een harde activa die niet aangetast kan worden door fouten in het financiële systeem. Rond 2008 zorgde het bijna instorten van het financiële systeem voor een grote prijsstijging van goud.

Risicospreiding

Veel beleggers zitten in aandelen, effecten en zijn hiermee kwetsbaar voor problemen in het financiële systeem. Goud zit, zoals gezegd, buiten het financiële systeem en is nu meer dan ooit een toevluchtsoort geworden. De dollar, aardolie en goud waren ooit de fundering onder de wereldwijde economie. Maar de aardolie raakt een keer op, de dollar wordt te veel gedrukt buiten de goudvoorraad om, waardoor er een gevaarlijke bubbel kan ontstaan die uiteindelijk barst en waardoor hyperinflatie ontstaat. Goud is op de lange termijn een veilige beleggingsoptie.

Nieuwe manieren om in goud te beleggen

Er zijn een aantal beproefde manieren om in goud te beleggen: je kunt waardepapieren kopen die uitgegeven worden door bijvoorbeeld Exchange Traded Funds of door het aanschaffen van aandelen in goudmijnbedrijven. Je kunt ook zelf goud kopen. Gouden munten bijvoorbeeld zijn een goed beleggingsobject. Het voordeel van waardepapieren is dat je niet zelf het risico loopt dat gepaard gaat met het bezit van goud. Natuurlijk is het wel zo, dat wanneer je goud koopt of waardepapieren, je vaak te maken hebt met een tussenpersoon. Deze zul je moeten betalen. Dat betekent dat je geld laat liggen. Veel beter is het om direct goud te kopen zonder tussenpersonen.

Conclusie

Goud is een harde activa die al vele jaren een goede beleggingsoptie gebleken is. De waarde van goud fluctueert niet zo veel, maar stijgt juist erg snel wanneer er op de financiële marken problemen zijn. Dan zoeken beleggers naar een veilige haven voor hun vermogen.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden