Niet tevreden over uw advocaat?

Geplaatst op

Bent u niet tevreden over het functioneren van uw advocaat en heeft u een geschil waar u niet uitkomt? In een dergelijk geval geldt de regel om eerst in overleg te gaan met de advocaat om samen tot een oplossing te komen. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u in veel gevallen nog gebruiken maken van een klachtenprocedure. In dit artikel leggen we uit welke stappen u kunt ondernemen wanneer ook de klachtenprocedure geen uitkomst geeft.

De Orde van Advocaten

Als het overleg met de advocaat of het kantoor waar hij/zij werkzaam is niet tot een oplossing leidt, dan stapt u naar de Orde van Advocaten. Deze zogenaamde deken heeft vestigingen door het hele land, waardoor u bij de lokale Orde terecht kunt. Zij hebben als taak om te controleren dat de regionale advocaten zich aan de geldende gedragsregels houden en dat de kantoren hun zaken op orde hebben.

Als u naar de Orde stapt gaan zij uw klacht onderzoeken en treden ze op als mediator tussen u en uw advocaat.

De tuchtrechter

Wanneer de Orde geen succesvolle oplossing kan bieden die tot tevredenheid bij beide partijen leidt, dan is de vervolgstap naar de tuchtrechter. Hier bekijkt de Raad van Discipline of de advocaat naar behoren heeft gefunctioneerd en alles heeft gedaan wat in zijn macht ligt om uw belangen op de juiste manier te verdedigen.

Als de tuchtrechter besluit dat de advocaat voorgaande heeft nagelaten, dan kan hij/zij een straf krijgen variërend van een waarschuwing tot een schorsing van maximaal een jaar.

De Raad van Discipline kan geen schadevergoeding opleggen. Als u van mening bent dat u financiële schade heeft geleden dient u naar de burgerlijke rechter te stappen.

Een deskundige advocaat vinden

Een goede advocaat vinden doet u op Ommnius.nl. Dit is een website met een verzameling van de beste advocaten door het hele land. Op de website kunt u in een groot netwerk naar een advocaat zoeken die gespecialiseerd is in het vakgebied waarop u hulp nodig heeft. Hun netwerk bestaat uit meer dan 260 advocaten en u profiteert van vele voordelen, zoals een gratis intakegesprek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden