Nieuw personeel nodig? Maak gebruik van een interim of freelance recruiter!

Geplaatst op

Als bedrijf zijnde moet je zo nu en dan nieuw personeel zien te vinden. Dit kost echter wat tijd. Je moet bepalen aan welke eisen nieuw personeel moet voldoen en er moeten sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Voor deze taken zou je het kunnen overwegen om een interim recruiter aan te nemen. Wat is een interim recruiter nou precies en wat zijn precies de voordelen van het feit dat deze interim is? Dat kun je in deze tekst lezen.

Wat is een interim recruiter?

Zoals je al hebt kunnen lezen, houdt een recruiter zich bezig met de werving van nieuw personeel. Recruiters hoeven niet altijd interim te zijn. Interim houdt in dat het tijdelijk is, maar je kunt ook vaste recruiters aannemen. Er zitten voor jou als werkgever echter wat voordelen aan het feit dat het niet om een vaste baan gaat. Hier wordt zo meteen meer over verteld. Als je een vaste recruiter kiest, kun je een interim recruiter ook inzetten als je vaste recruiter tijdelijk afwezig is.

Is er een verschil tussen een interim en een freelance recruiter?

Interimmers en freelancers werken allebei tijdelijk binnen een bedrijf, maar hoeven niet precies hetzelfde te zijn. Freelancers bepalen over het algemeen zelf welke opdrachten ze aannemen. Interimmers zijn regelmatig aangesloten bij een detacheringsbureau. Hierdoor zijn ze zelf minder bezig met de vraag welk werk ze na het huidige gaan doen. Of dit het geval is, heeft wel met het soort werk te maken. Interimmers hebben vaak andere opdrachten, waar ze veel tijd in moeten steken. Daarom zijn ze zelf minder bezig met het kiezen van opdrachten. In dit geval gaat het allebei om recruiters. Er is geen sprake van verschillende opdrachten. Een freelance recruiter verschilt dus niet wezenlijk van een interim recruiter.

Voordelen van het inhuren van een interim recruiter

Als je zelf niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan het wervingsproces, is het inhuren van een recruiter dus verstandig. Als je een interim recruiter inhuurt, komen hier nog meer voordelen bij kijken. Interim recruiters zijn namelijk tijdelijk in dienst. Daarom hoef je ze alleen in te zetten als het echt nodig is. Dit is efficiënt en bespaart geld. Daarnaast zijn ze ook gauw beschikbaar. Als je een recruiter nodig hebt, kun je die dus gemakkelijk inzetten. Ook werken tijdelijke recruiters vaak ook op andere plekken. Op deze manier hebben ze veel kennis van het werk waar ze mee bezig zijn. Dit resulteert erin dat het werk snel opgepakt en voltooid kan worden.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden