Professionele hulp in het buitenland met de expat psycholoog

Geplaatst op

Zelf woon ik al jaren, samen met mijn partner in het buitenland en het had wat voeten in de aarde voor de stap gezet hebben, maar uiteindelijk hebben we geen spijt van onze keuze gehad. Zuid-Oost Azië werd het. Via het bedrijf kwam er een positie vrij en op dat aanbod ging ik, na overleg met mijn partner graag in. Het leek allemaal exotisch en best avontuurlijk.

Eenmaal ter plaatse bleek dat geen understatement. Een andere taal, een internationaal team op kantoor, een ander klimaat, culturele en sociale verschillen die een serieuze aanpassing vergen, een taalkloof die regelmatig voor verwarring zorgde.

Het bleek leuk en verrassend, maar nadat de initiële euforie over was en er praktische, soms onverwachte, situaties om de hoek kwamen kijken, leek Nederland af en toe wel heel ver weg. Soms raak je dan even de weg kwijt en komt er twijfel en zelfs wat paniek opzetten. Professionele psychologische hulp kan op zulke momenten handig zijn. Ook voor kinderen met psychologische klachten is de expat psycholoog een optie.       

Advies op afstand

Zo kwamen we bij de expat psycholoog terecht. Na een online kostenloos kennismakingsgesprek, mogelijk via Skype, Whatsapp of Facetime werd snel duidelijk dat we te maken hadden met een team van gepassioneerde psychologen en BIG-geregistreerde psychiaters. Onze expat psycholoog  gaf ons ruimschoots tijd om mijn/onze specifieke situatie uit te leggen. Werkgerelateerde stress, gevoelens van angst en vervreemding of burn-out, de expat psycholoog zorgt voor individueel advies en begeleiding.

Online consult

Wat voor mij en mijn partner een groot voordeel was dat we geen rekening hoefden te houden met het uurverschil. Op een voor ons gunstig tijdstip konden we een afspraak maken en contact opnemen met onze expat psycholoog. Wachtlijsten zijn er niet en de behandeling kon onmiddellijk starten. Onze privacy werd gegarandeerd door professionele discretie en door het gebruik van de meest moderne encryptie-en authenticatieprotocols. Er was zelfs mogelijkheid om te opteren voor volledig anonieme consultaties.

De prijs per sessie

Afhankelijk van de therapie die wenselijk is worden prijzen gehanteerd die vergelijkbaar zijn met psychologisch consult in Nederland. Het voordeel is de flexibele omkadering ivm het maken van een afspraak en deze sessies worden steeds vaker vergoed door de reis- of expatverzekering of via de werkgever. Voor een overzicht kan u terecht op psycholoogopafstand.nl. Bij ons heeft het een positief verschil gemaakt en de motivatie omtrent het expatleven is er nog groter door geworden.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden