Spreid je betaling bij grote aankopen

Geplaatst op

Het gebeurt af en toe dat je een aankoop moet doen die een grote hap uit je maandelijks budget neemt. Voor sommige mensen is het zelfs niet mogelijk om dergelijke aankopen te doen. Om dit op te lossen, heb je in veel winkels de keuze om je aankoop af te betalen in termijnen.

Wat houdt het juist in?

Het principe van in termijnen betalen is eigenlijk heel eenvoudig. Afhankelijk van de grootte van het bedrag betaal je maandelijks een vast bedrag terug. Bij de meeste afbetalingen moet je de laatste maand een groter bedrag afbetalen. Hou dit zeker in je achterhoofd zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Waar moet je rekening mee houden?

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden wanneer je in termijnen wil betalen, is de rente die sommige winkels of bedrijven aanrekenen. Bij de aankoop wordt er een kort contract opgesteld dat je moet ondertekenen. Het is aan te raden om dit grondig door te lezen en ook te kijken naar kleine lettertjes. Doordat je ook rente moet terugbetalen, betaal je eigenlijk een hoger bedrag terug dan dat je product in de eerste plaats heeft gekost. Daarnaast moet je ook elke maand met deze afbetaling rekening houden bij de rest van je aankopen.

Waarom in termijnen betalen?

Het grote voordeel van in termijnen betalen, is dat je nieuwe dingen kan aankopen zonder dat je erdoor in schulden terecht komt. Bovendien kan je ook bijna alles in termijnen betalen. Een Iphone 13 betalen in termijnen of toch liever een wasmachine? Dat is allemaal mogelijk. Vraag in de winkel in kwestie naar de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is essentieel voor iedere onderneming. Ondernemers lopen vaak vast op de boekhouding. Het is een tijdrovende klus waar veel regels aan...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden