Tips om een all-you-can-eat te overleven

Geplaatst op

We zijn er allemaal wel eens geweest (al dan niet met de zaak) en kennen wellicht het gevoel aanzienlijk vol de deur van het all-you-can-eat-sushirestaurant uit te lopen. Alsof je een zebra op gegeten hebt! Is dat een fijn gevoel? De meeste mensen denken op zo’n moment dat ze beter eerder hadden kunnen stoppen met eten. Een beetje jammer eigenlijk als je er over nadenkt. Gelukkig zijn er wel wat tips om te zorgen dat je geen problemen gaat krijgen nadat je uitgegeten bent. Lees er meer over in deze blog en doe er je voordeel mee.

Hoe overleef ik de all-you-can-eat?

Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om een all-you-can-eat te overleven? Gelukkig maar, want je wilt gewoon geen volgepropt gevoel. Dat kan allemaal een stuk fijner verlopen, zoveel durven we je wel te beloven. Ok, dan nu de tips:

  • Deel zoveel mogelijk gerechten met elkaar. Dat is makkelijk als je bijvoorbeeld met meerdere personen bent. De meeste gerechten komen in 3 of 4 delen. Dat is bij sushi het geval, maar ook bij heel veel tapas. Hoe het ook zij qua verdeling, de gerechten zijn ontworpen om gedeeld te worden. Dus doe dat dan ook zeker. Dit is een stuk gezelliger en je zit minder vol terwijl je wel van al dat lekkers kunt proeven.
  • Eet niet tot de laatste ronde door. Natuurlijk kan dat wel weer wanneer je alles met meerdere personen deelt, dan zou je het zelfs behoorlijk slim kunnen noemen, zo kom je een beetje uit de kosten, want we weten allemaal dat tapas en sushi niet heel goedkoop zijn.
  • Drink niet te veel koolzuurhoudende dranken. Daar raak je namelijk ontzettend vol van. En dat willen we nu juist voorkomen. Er zijn genoeg opties om van te genieten die dat allemaal niet hebben.
  • Eet niet veel rijst. Daar wordt je snel vol van. Daarnaast kun je gefrituurde zaken (zelfs gefrituurde sushi) beter overslaan.

Conclusie

Het is dus erg slim om bewust om te eten en te genieten van wat een all-you-can-eat te bieden heeft. In het geval van een sushirestaurant zit je helemaal goed, want daar heb je de keuze uit wit vlees (kip, vis) rood vlees (rund, lam). In vlees en vis zitten veel eiwitten die je nodig hebt om gezond te blijven. In de rijst zitten koolhydraten, als je daar niet teveel van neemt is het prima verantwoord. Denk een beetje aan het zout wat je binnenkrijgt. Zo blijf je gezond. Natuurlijk is er ook altijd nog de optie om sushi te bestellen, thuis of op kantoor. Dat doe je gemakkelijk bij: Sushi Breda.

Gerelateerde berichten

Het Slimme Verwarmen: De Gids voor het Kopen van Houtpellets

Met de toenemende nadruk op duurzame energie en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen, is het kopen van houtpellets een aantrekkelijke optie...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden