Tips voor startende ondernemers

Geplaatst op

Als startende ondernemer is het werken aan je naamsbekendheid van groot belang. Mensen moeten weten wat je doet en hoe je bereikbaar bent. Daarin kunnen een goede, opvallende huisstijl en een website je van dienst zijn.

Een huisstijl

De huisstijl is een onderschat fenomeen als het gaat om het krijgen van naamsbekendheid. Het is van groot belang dat je in al je uitingen een en dezelfde stijl hanteert. Een opvallend logo kan ook veel betekenen, in de goede zin van het woord. De huisstijl en de bijbehorende kleuren moet je vervolgens overal in terugzien. In de werkkleding en op de bedrijfsauto. Voor startende ondernemers is er overigens een interessante lening voor een auto beschikbaar. Want je moet als ondernemer wel representatief voor de dag komen immers.

Laat de specialist een website bouwen

Laat verder bij voorkeur een website bouwen door een professioneel bedrijf. Die weten als geen ander hoe ze te werk moeten gaan en kunnen SEO toepassen. Door zoekmachine optimalisatie zul je ook daadwerkelijk gevonden worden op internet, en dat is precies de bedoeling, Dat betekent dat ze een technisch goede website maken, met de toepassing van de juiste zoekwoorden en met goede content. Zo kom je hoger op de Google ranking en zal het aantal bezoekers op je website snel toenemen. En hoe meer bezoekers je krijgt, hoe groter de kans dat daar klanten tussen zitten.

Doelen op langere en korte termijn

Nog een tip; houd steeds de doelen op langere termijn voor ogen. Voor de korte termijn formuleer je bovendien enkele subdoelen. Focus je op beide en laat je door niets en niemand van de wijs brengen. Alhoewel; als startende ondernemer kan het verstandig zijn een sparringpartner te zoeken. Iemand met wie je frequent om tafel gaat en alles bespreekt. Daarbij kan de sparringpartner je een spiegel voorhouden.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden