Tweedehands ICT apparatuur kopen

Geplaatst op

Voor een zacht prijsje een verouderde computer of laptop verruilen voor een toestel met meer opslagruimte of een sneller RAM-geheugen. Nederlanders stappen steeds vaker een ITC-kringloopwinkel binnen om tegen een stuk voordeliger tarief een andere computer of laptop aan te schaffen. Dat is niet zo vreemd, want tweedehands laptops en computers worden tegenwoordig zo goed opgeknapt dat ze er niet alleen als nieuw uitzien, maar ook functioneren op exact dezelfde manier als een nieuw toestel. Het enige verschil is dat je er gewoon veel minder voor hoeft te betalen.

Tweedehands reserveonderdelen

Een ICT-kringloopwinkel kan niet alleen een voordelige uitkomst bieden bij de aanschaf van een andere computer of laptop. Voor kleine reparaties of vervanging van specifieke hardware, kunt u ook terecht bij een ICT-kringloop. Zij kunnen bijvoorbeeld heel eenvoudig een kapot of beschadigd toetsenbord vervangen en hebben vaak tegen zeer voordelige tarieven, verschillende goed werkende adapters voor uw laptop in voorraad.

Van oud naar (bijna) nieuw

Een ICT-kringloop hanteert een vaste aanpak voor het repareren en hergebruik van ICT-onderdelen. Wanneer bijvoorbeeld een oude laptop of desktop wordt aangeboden, wordt deze eerst helemaal gecontroleerd. Onderdelen die echt niet meer functioneren of kunnen worden gerepareerd, worden vervangen. Harde schijven kunnen ook vaak hergebruikt worden, maar vaker wordt ervoor gekozen om nieuwe harde schijven te gebruiken, zodat er nog meer ruimte beschikbaar is op de laptop of desktop. Nieuwe software wordt geïnstalleerd en het apparaat wordt voor een laatste keer helemaal nagelopen. Pas dan wordt het toestel voor hergebruik aangeboden in de ICT-winkel.

Waar let je vooral op?

Wie een tweedehands laptop of desktop koop in een ICT-winkel, kiest in ieder geval altijd een ICT-winkel met een goede reputatie uit. Een goed tweedehands toestel voldoet verder aan alle eisen die je normaliter zou stellen bij de aanschaf van een geheel nieuw toestel. Controleer de beschikbare ruimte, het besturingssysteem en het RAM-geheugen. Vraag ook welke software er opnieuw is geïnstalleerd en controleer of het daarbij om originele software gaat.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden