Waar kan ik het beste mijn accu halen?

Geplaatst op

Tegenwoordig zie je niets anders dan elektrische apparaten. Maar ze hebben niet zomaar dat elektrisch vermogen, daarvoor heb je een accu nodig. De accu zit vaak afgewerkt in apparaten. Van een elektrisch voertuig tot verschillende soorten liften, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar wat is nou belangrijk als je een accu koopt en waar moet je op letten. Vaak is het een dure aankoop. Ook is het belangrijk om aan de veiligheid en het milieu te denken.

Welke eigenschappen heeft een goede accu?

Elke accu heeft andere eigenschappen maar er zijn een aantal belangrijke die elke accu zou moeten hebben. Wel moet ik zeggen dat het niet alleen ligt aan welke accu je koopt maar ook hoe je die onderhoudt. 

Belangrijkste is natuurlijk hoelang de batterij meegaat. Dat wordt de levensduur genoemd. Ook moet de accu eigenlijk onderhoudsvrij zijn maar dat is heel zeldzaam. Je kan de accu het beste gewoon zelf of laten onderhouden. Voordat je een accu gaat kopen kan je je het beste oriënteren in welke merken er zijn. Zodat je niet zomaar wat koopt. Dat kun je doen door vele reviews te lezen of je te laten informeren bij een accu specialist. De beste accu specialist die uit de reviews komt zijn de Intercel accu’s

Wanneer is een accu milieuvriendelijk?

Tegenwoordig is duurzaamheid erg belangrijk. Maar wanneer is een accu milieuvriendelijk? Want accu’s staan bekend om vervuilende stoffen. Toch kan een accu wel milieuvriendelijk zijn. Het beste is om een accu ergens te kopen waar ze niet alleen aan de winst denken maar ook aan de mens, maatschappij en milieu. Dat wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen genoemd. Daarom is het belangrijk dat als de accu kapot gaat die gerecycled kan worden. Ook is het handig om te kijken of het bedrijf vanuit de wettelijke milieuwet- en regelgeving werkt. Dat wil zeggen dat er veel gerecycled wordt. 

Verdere tips

Verder is het nog belangrijk om een goede service en garantie te hebben. Die moet je voor je aankoop lezen op de site zodat je weet waar je aan toe bent. Wat betreft de service is het altijd belangrijk om je accu te laten installeren door een specialist zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De meeste bedrijven bieden ook demontage en afvoer service aan. Afvoeren betekent dat de accu wordt gerecycled. Belangrijkste is dus om het bedrijf te kiezen wat een full-service pakket aanbiedt.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden