Waar moet je op letten bij het kiezen van een mbo niveau 4 opleiding?

Geplaatst op

Iedere mbo niveau 4 opleiding is anders en stroomt je klaar voor een andere baan. Heb jij net je middelbare school diploma gehaald, of wil je wat anders doen dan de baan die je nu uitvoert? Dan is het orienteren voor een passende opleiding erg van belang. Wij helpen je middels dit artikel om je voor te bereiden op het kiezen van een passende mbo niveau 4 opleiding. Succes!

Oriënteren: het allerbelangrijkste

Voordat je je direct inschrijft voor een nieuwe opleiding is het van belang dat je meerdere opleidingen met elkaar vergelijkt. Bekijk het lesprogramma van de opleidingen en spreek eventueel een huidige student van de opleiding aan. Op deze manier kun je zekerder worden in het maken van je keuze, maar weet je ook meer wat je kunt verwachten tijdens de opleiding. 

Kijk naar de baankans

Tegenwoordig zoeken ze in vrijwel ieder werkveld mensen, maar het is altijd goed om de baankans van een opleiding te onderzoeken. Je wilt natuurlijk niet met lege handen staan na het volgen van een lange opleiding. Je bent er klaar voor om te werken en niets is vervelender als het dan niet kan! Wel moet je in je achterhoofd houden dat het bij vrijwel iedere opleiding mogelijk is om in een ander werkveld terecht te komen dan waar de opleiding zich op richt. Dat is meer dan normaal. Wel kun je uiteraard aan oud-studenten vragen waar zij uiteindelijk terecht zijn gekomen om je voor te bereiden op de mogelijkheden na je studie. 

Succes bij het kiezen van de studie die het best bij jou past! Wij zijn ervan verzekerd dat er voor iedereen een passende studie te vinden is; ook voor jou. Maak je dus niet druk als je niet helemaal zeker bent van je keuze. Tijdens de studie zul je er vanzelf achter komen of deze geschikt is voor jou of niet. 

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden