Waarom een ERP systeem handig is voor het MKB

Geplaatst op

Waarom een ERP systeem handig is voor het MKB

Als eigenaar van een klein of middelgroot bedrijf is het verstandig om na te denken over het integreren van een ERP systeem ter verbetering van de datavoorziening. ‘Wat is ERP?’ zult u zich afvragen. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het gebruik van een dergelijk systeem biedt u de mogelijk om bedrijfsprocessen binnen een bedrijf te verbinden. Informatie van alle afdelingen wordt in een centrale database opgeslagen, waardoor informatie gekoppeld kan worden en voor iedereen in het bedrijf vrij toegankelijk is. In deze blog presenteer ik u een aantal voordelen van het implementeren van een ERP systeem in uw bedrijf.

Voorkom problemen met verouderde systemen

Langzamerhand zijn we als samenleving steeds meer naar informatievoorziening via een ‘cloud’ toe aan het werken. Oude computer systemen leveren vaak problemen op en sommige fouten kunnen niet meer hersteld worden omdat de systemen niet meer ondersteund worden door de producent. Is een reparatie nog wel een optie, dan zijn er vaak hoge kosten aan verbonden. Met een ERP systeem maakt u gebruik van up-to-date software met toegang tot een goed bereikbare customer service wanneer deze niet naar behoren functioneert.

Laat bedrijfsprocessen beter verlopen

Met behulp van een ERP systeem kunnen bedrijven beter functioneren. Handmatige processen worden automatisch waardoor een bedrijf een snellere groei kan maken. Door automatisering is de kans op het maken van fouten kleiner, kan de frequentie van bepaalde werkzaamheden vergroot worden en kan informatie eenvoudig gevonden gekoppeld worden. Processen worden gestroomlijnd en de werkdruk wordt verlaagd.

Betere interactie

Het gebruik van een ERP systeem verbetert de communicatie binnen het bedrijf en de communicatie tussen het bedrijf en de klant. Het systeem biedt de mogelijkheid om de klant geïnformeerd en betrokken te houden bij je business. Dit zorgt voor verbeterd contact tussen u en de klant. Welke klant wil immers niet het gevoel hebben dat hij of zij actief betrokken wordt bij de werkzaamheden?

Kortom: een ERP systeem minimaliseert problemen omrent software, laat processen beter verlopen en resulteert in betere communicatie. Een aanrader voor het MKB!

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden