Waarom een merknaam registreren?

Geplaatst op

Veel ondernemers zijn nog niet helemaal op de hoogte van het belang van het registreren van een merknaam. De merknaam registreren is een van de belangrijkste dingen die een ontwikkelaar van producten kan doen. We nemen een aantal voorbeelden in deze blog met je door om duidelijk te maken wat het precies inhoudt zo’n merknaam registratie.

We raden je aan om nog een aantal blogs op onze site te lezen zodat je helemaal op de hoogte bent van zakelijke tips en leuke inspirerende voorbeelden van hoe je kunt ondernemen.

Het belang van een merknaam registreren 

Er zijn een aantal voorbeelden te noemen waarom een merknaam registratie belangrijk is.  We nemen het hieronder met je door zodat je kunt profiteren van de informatie. 

Concurrenten kunnen er niet mee aan de haal gaan. Het is belangrijk dat een merknaam van jou blijft en niemand anders deze mag gebruiken in een bepaald gebied waar je de naam voor geregistreerd hebt. Dit gebied is bijvoorbeeld: Nederland, Europa of de wereld. Hoe groter de dekking, hoe duurder registratie kan zijn. 

Juridische stappen ondernemen. Het is mogelijk wanneer een concurrent iets maakt onder een naam die veel te veel lijkt op jouw merknaam, om een zaak tegen deze firma aan te spannen. 

Nadenken over wat je gaat doen. Wanneer je een merknaam gaat registreren, dan wil je natuurlijk wel dat het een naam is die echt iets te zeggen heeft. Wanneer er een registratie plaatsvindt in de toekomst, zul je toch met een andere blik naar je product gaan kijken. Wellicht ga je dan nog kritischer nadenken erover. 

Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van voordelen die een merknaam registratie ondernemers te bieden heeft.

Wat is er nog meer te registreren?

Er zijn nog twee dingen die erg belangrijk zijn om te laten registreren: de bedrijfsnaam en eventuele patenten. Wat voor de merknaam geldt, gaat ook op voor de bedrijfsnaam: die moet van jou blijven; er moet zeker geen onduidelijkheid bestaan over wie wie is op de markt. Stel je voor dat een concurrent dezelfde naam aan zou nemen en ook producten op de markt brengt zoals die van jouw maar dan veel slechter. Dat wil je natuurlijk niet, omdat je dan echt een inflatie krijgt van jouw goede naam.

Wanneer je geld wilt verdienen aan je technische uitvindingen, dan is het belangrijk om patenten te laten registreren. In deze patenten staat beschreven wat de techniek is die jij hebt uitgevonden en dat deze niet zonder meer toegankelijk is voor concurrenten. Tegen betaling kun je natuurlijk wel afspraken maken met concurrenten, bijvoorbeeld dat ze jouw techniek mogen gebruiken in hun eigen producten.

Gerelateerde berichten

Innoveer Uw Verkeersmanagement met Erdi: Verkeerspollers en Kentekenherkenning

In de steeds veranderende stedelijke landschappen is het beheer van verkeer en veiligheid een voortdurende uitdaging. Erdi Verkeerstechniek staat in...

Lees meer

Uw Opslagoplossingen in Noord-Holland: Wormerveer en Purmerend

Bij het zoeken naar een flexibele en betrouwbare opslagruimte in Noord-Holland, zijn zowel Wormerveer als Purmerend populaire opties voor...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden