Wat is personal coaching?

Geplaatst op

Ieder mens loopt weleens vast in zijn of haar leven. Het kan zijn dat je niet weet of je huidige baan nog wel de juiste is of dat je iets binnen die baan moet veranderen. Of je begint net met een nieuwe onderneming en weet op een bepaald punt niet meer hoe je verder moet. Als je een van de bovenstaande voorbeelden hebt ervaren, dan kan een personal coach een uitkomst zijn. Personal coaching houdt in dat je wordt begeleid naar een positieve verandering in je leven. Het doel van een personal coach is dat hij of zij jou meer inzicht verschaft over waar jouw kwaliteiten en valkuilen liggen en hoe je daarop in kan spelen. Je werkt aan je persoonlijke groei.

Positieve coaching

Bij personal coaching ligt de nadruk vooral op positieve stimulatie. Dat houdt in dat er met name gekeken wordt naar kansen en mogelijkheden en minder naar belemmeringen. In de eerste intake zal naar voren komen waar je tegen aan loopt, maar al snel zal het onderwerp gewijzigd worden naar de positieve verandering die dit in je leven kan gaan brengen. Er wordt gefocust op een positieve doch realistische mindset.

Effect personal coaching

Het effect van personal coaching is dat je bewuster naar jezelf leert kijken op basis van jouw vraag. De personal coach werkt samen met jou aan de onderliggende ruis van deze vraag. Denk aan zowel werk- als privéproblemen. Het doel is om deze problemen naar de oppervlakte te brengen en jou de handvaten te bieden die je nodig hebt in de toekomst. Na deze sessies kan je erop vertrouwen dat je niet meer terugvalt in je oude patronen, mits je ervoor open kan stellen. Het is niet alleen prettig voor jou maar ook voor jouw omgeving. Door een betere bewustwording zijn keuzes makkelijker te maken en ontstaat er meer verantwoordelijkheid vanuit zelfsturing, pro-activiteit en zelfmanagement. Als jij kiest voor een personal coach zal je leven verbeteren en worden problemen omgebogen tot uitdagingen en successen.

Voor wie is er een personal coach?

Een personal coach is er in principe voor iedereen. Het ligt er aan waar je tegen aan loopt en waar de personal coach in kwestie in is gespecialiseerd. Zo kan het zijn dat je kind gepest wordt en daardoor erg onzeker is over zichzelf. Ook daar kan een personal coach bij helpen. Een andere mogelijkheid is, dat iemand overgewicht heeft en hier wat aan wil doen. Zoek via internet naar personal coaching met jouw probleem erbij beschreven, er is gegarandeerd altijd iemand te vinden die jou kan helpen. Je ziet steeds vaker dat jonge en oudere mensen in een burn-out belanden. De personal coach is er ter preventie van, tijdens of om je te helpen re-integreren na deze pittige tijd. Er zijn dus een tal van opties voor jong en oud. Wellicht vind je het nog lastig om de stap te zetten naar een personal coach. Er hangt vanuit mensen nog weleens een taboe op hulp vragen. Weet dat er niks mis is met die hulp aannemen. Uiteindelijk zal het jou in je leven alleen maar ten goede komen en sterker maken.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden