Wat kan een beëdigd vertaler voor u betekenen?

Geplaatst op

Heeft u een eigen bedrijf? Dan zal u vast al wel een doelgroep hebben bepaald voor uw product of dienst. Bent u van plan deze doelgroep te verbreden? Bijvoorbeeld door uw product of dienst aan te gaan bieden in België. Dan moeten uw pagina’s die op uw site staan vertaald worden. Maar hoe gaat u dat doen? U zou dan wel heel goed in Frans kunnen zijn, maar waar haalt u de tijd vandaan? Voor dat probleem bestaat er een vertaalbureau. U kan u gehele website laten vertalen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Stap 1: Vraag eerst een offerte aan

Allereerst is het belangrijk dat u een offerte aanvraag doet door een formulier in te vullen met persoonlijke informatie. Vermeld hier uw naam en overige opmerkingen waarvan u denkt dat het handig is dat het bedrijf het weet.

Stap 2: Upload het document wat u vertaald wilt hebben

Het is handig om hierbij te vermelden is in welke taal u het bestand vertaald wilt hebben. Maak hiermee geen fout. Dit zou een dure fout kunnen worden. Heeft u iets wat vertaald moet worden, maar niet zo makkelijk geüpload kan worden, meld dit dan bij het vertaalbureau.

Stap 3: Ontvang een offerte

Hier hoeft u zelf niet veel te doen, maar u kan na het ontvangen controleren of alle informatie klopt. Ook de prijs wat het gaat kosten zal in deze offerte staan. De offerte aanvragen en ontvangen is overigens gratis.

Stap 4: Maak een akkoord

Vind u de gevraagde prijs een goede prijs? Ga dan akkoord. Bent u met sommige voorschriften toch niet erg blij of bent u er simpelweg niet blij mee. Neem dan zeker contact op en bespreek of het veranderd kan worden. Is dit niet mogelijk? Dan kan u het mogelijk proberen bij een ander bureau.

Stap 5: ontvang de vertaling

Na de afgesproken tijd ontvangt u het document volledig vertaald. Op een manier dat u kan zien welk deel, wat is. Zodat u de indeling van de tekst niet door elkaar gaat halen. Ziet u graag nog een verandering gebeuren aan de tekst? Meldt dit dan. Meestal wordt dit zonder extra kosten veranderd. Bent u vooraf niet duidelijk genoeg geweest, dan zal het u extra kosten. Zorg dat u dus vooraf alle informatie goed doorgeeft.

Wat is een beëdigd vertaler?

Dit is een vertaler die belangrijke documenten mag vertalen. Hiervoor heeft hij toestemming van de overheid gekregen. Hierdoor is al uw informatie veilig en zal dit niet worden uitgelekt. Moet uw cv naar het Engels worden vertaald? Zoekt u dan naar een beëdigd vertaler Engels-Nederlands. Of moet een ander persoonlijk formulier naar het Duits worden vertaald. Dan heeft u een beëdigd vertaler Duits nodig. U bent dus veilig voor uitlekken van informatie. Let dus goed op of een vertaler beëdigd is. Ga niet de fout in om een belangrijk bestand door te sturen naar een onbetrouwbaar persoon.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden