Wat zijn conversies en hoe zorg je voor meer conversies?

Geplaatst op

Ben je ondernemer en heb je een eigen website of webshop? Dan kun je ervoor zorgen dat je omzet en je uiteindelijke winst groeit, door actief op conversies in te zetten. Uiteindelijk ben je ondernemer geworden om zelfstandig geld te verdienen. De manier waarop je dat doet is even zoeken, maar door actief in te zetten op conversies kom je al een heel eind. Wat zijn conversies precies en hoe zorg je ervoor dat je er meer van krijgt? In deze blog krijg je antwoorden op deze vragen en kun je rustig wat tips doorlezen, waarmee jij voor méér conversies kunt zorgen.

Leer meer over conversies

Conversies zijn niets anders dan acties waarvan je wil dat je website of webshop bezoekers ze uitvoeren. Dit kan zijn dat ze een mailadres achterlaten voor een nieuwsbrief of meer informatie, maar zeker ook het daadwerkelijk aanschaffen van je product of dienst. Je kunt conversies meten en analyseren, waardoor jij je bedrijfsstrategie waar nodig kunt aanpassen om voor meer conversies te zorgen.

Wist je dat er zelfs een verschil tussen harde en zachte conversies bestaat? De harde conversie is een verkoop die de omzet van je onderneming direct ten goede komt. Dit gaat om een daadwerkelijke bestelling of een betaalde offerte. De zachte conversie, zorgt niet meteen voor meer omzet, maar kan op de korte termijn wel uitgroeien tot een harde conversie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een potentiële klant die al zijn/haar gegevens bij je achter heeft gelaten of iemand die een account bij je heeft aangemaakt. Door meer aandacht aan de zachte conversies te besteden, kun je uiteindelijk op meer harde conversies rekenen.

Met deze tips zorg je voor meer conversies

Om voor meer conversies te zorgen, is het belangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Wanneer je wil dat (potentiële) klanten een bepaalde actie voltooien, dien jij je doelgroep door en door te kennen. Stuur ze in de richting van de conversie die je voor ogen hebt en maak gebruik van een duidelijke call to action.

Ben je op zoek naar een ervaren partij die je conversies kan verhogen? Dan kun je het beste een online marketing bureau Groningen inschakelen. Online marketing bureaus beschikken over de juiste kennis, middelen en tools waarmee ze je website of webshop een boost kunnen geven. Loop je tegen bepaalde problemen aan? Geen probleem, bespreek een strategie met het online marketing bureau en voor je het weet schieten de conversies je om de oren. 

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden