Welke tafels zijn het meest geschikt voor een kantoorruimte

Geplaatst op

Bij het inrichten van een kantoor zijn er een aantal aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Je wilt niet alleen voordelig ervan afkomen maar je wil ook kiezen voor het juiste kantoormeubilair. Vooral bij het inrichten van een kleine kantoorruimte is het van groot belang om met zorg het kantoormeubilair te kiezen zodat de beperkte ruimte toch optimaal gebruikt kan worden. Welke tafels stimuleren productief, comfortabel en creatief werken en zijn het meest geschikt voor je kantoorruimte?

Verstelbare bureaus of zit/sta bureau

Verstelbare bureaus kunnen in hoogte versteld worden en zijn ideaal voor een kantoorruimte omdat je hiermee bepaald of je staand of zittend je werkzaamheden uitvoert. De bureaus kunnen zowel manueel als electrisch versteld worden en hebben een bepaald hoogtebereik. De handmatig verstelbare bureaus hebben een zwengel waarmee de hoogte ingesteld kan worden. Je werkt dus ergonomisch en comfortabel. In staande houding werken is veel gezonder dan zittend werk verrichten. Wetenschappers hebben uitgewezen dat zitten het risico van vroegtijdig sterven verhoogt. Daarnaast krijg je door af te wisselen in werkhouding ook minder gezondheidsklachten. Door gestadig af te wisselen van zitten en staan kun je zelfs 150 tot 200 extra caloriën per werkdag verbranden. Staand vergaderen verkort de duur van vergaderingen wat betekent dat vergaderingen sneller verlopen omdat je energieker bent en productiever. Door te staan wordt je stofwisseling hoger en pompt je hart 10 maal zoveel bloed door je lichaam. Het afwisselen van werkhouding vermindert ook nog de rug-, schouder- en nekklachten.

Ergonomische bureaus

Ergonomische bureaus zijn tafels die op de juiste werkhoogte van de voorarmen ingesteld kunnen worden. Als de werktafels door meerdere mensen gebruikt worden is het van belang dat deze vlot en makkelijk ingesteld kan worden. Ergonomische bureaus zijn niet alleen bureaus die in de hoogte versteld kunnen worden maar die ook de juiste vorm hebben. Een rechthoekige tafel wordt het meest gebruikt voor kantoorwerk met een flatscreen. Een tafel die rond of ovaal is, is niet ideaal voor kantoor omdat de werknemer die aan tafel zit niet in de juiste houding kan zitten en werken. De werknemer zal de armen tijdens het werken onder de tafel schuiven, gebogen zitten of met opgetrokken schouders werken.

Klaptafels

 Klaptafels zijn ruimtebesparend. Met een klaptafel kun je in een beperkte ruimte meer ruimte creëren om te bewegen. In deze tijd wordt meer gewoond en gewerkt in kleine ruimtes waardoor ruimtebesparend meubilair als klaptafels niet weg te denken zijn. Een aan de wand gemonteerde klaptafel is de ideale oplossing voor kleine kantoorruimtes en is makkelijk om op te klappen waardoor je de kantoorruimte ook kan gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor een creatieve sessie of een presentatie. Wil je een vergaderruimte huren en naar jouw eigen smaak inrichten, dan is dat ook mogelijk.

Door de juiste tafels op kantoor te plaatsen motiveer je je werknemers om beter te presteren. Dankzij de comfort die ze ervaren tijdens het werken, wordt de productiviteit verhoogd. Daarnaast voorkom je verhoogd verzuim omdat de juiste tafels een goede werkhouding stimuleren en de gezondheidsklachten verminderen.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden