Werk telefoon handig of niet?

Geplaatst op

Zo, krijg jij gewoon die nieuwe iPhone als werktelefoon zeg. Wat leuk. Maar is het krijgen van en werktelefoon nou wel zo handig? Wat doe je met je eigen telefoon dan? Lees hier tips hoe goed om te gaan met een telefoon van de zaak.

Zo kun je mooi de sociale media kanalen van het bedrijf actueel houden

Met de nieuwe werktelefoon kun je mooi je mail beantwoorden en de social media van je bedrijf actueel houden. Toch is het verstandig een aantal dingen te doen. Geef bijvoorbeeld je zakelijke nummer alleen aan collega’s en beperk je tot alleen het zakelijk gebruiken van de werk telefoon. Op die manier voorkom je dat je een grappig filmpje naar de baas stuurt en andere misverstanden. Ga bovendien met je werkgever in gesprek over wat hij precies van jou verwacht wat betreft de bereikbaarheid. Gaat hij er vanuit dat je 24/7 bereikbaar bent? Wat zijn de verwachtingen? In de gevallen er zakelijk niets van je verwacht wordt, kun je de zakelijke telefoon dus prima uitschakelen.

Gebruik WhatsApp web als je op je werk bent en laat je eigen telefoon in de tas

Handig is het wel om de voicemail van de werktelefoon in te spreken. Je geeft aan wanneer je bereikbaar bent en geeft je mailadres. Kunnen mensen je toch altijd bereiken. Voor je zakelijke telefoon is het verstandig een in dit geval eigen Apple ID te maken. En heb je een Android smartphone een eigen account voor je werktelefoon. Op je werk kun je daarnaast prima gebruik maken van WhatsApp web, dit is WhatsApp maar dan op je computer. Zo kun je je privé telefoon in de tas houden en hoef je niets te missen door gewoon zo nu en dan even te kijken. Bovendien raak je zo niet afgeleid door trilfuncties of knipperende beeldschermen.

Wees altijd op de hoede met een werktelefoon

Wees voorzichtig met je zakelijke telefoon en houd privé en zakelijk zo goed mogelijk gescheiden. Ook voor jezelf, want niet zelden blijkt dat als werkgever en werknemer met elkaar in conflict komen, er ook in de werktelefoon gekeken wordt en zonder pardon zaken uit die telefoon op tafel worden gegooid, ongeacht of dit nou mag of niet. Wees verstandig dus. Heb je geen eigen telefoon? Overweeg dan een sim only met onbeperkt internet naast de werktelefoon aan te schaffen.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden