Werkbonnen zijn ouderwets en achterhaald! Waarom?

Geplaatst op

De buitenwerkers van een bedrijf worden eigenlijk al jarenlang opgescheept met overbodige taken zoals het invullen van een werkbon. Deze papieren zijn makkelijk kwijt te raken en er kunnen bijvoorbeeld snel fouten worden gemaakt bij deze invullen met pen. Het zou bijvoorbeeld niet leesbaar kunnen zijn. Maar waarom is hier nog nooit een oplossing voor gevonden? Deze is er dus wel. Veel bedrijven verdiepen zich hier niet in, omdat ze denken dat het niks toevoegt aan hun bedrijf. Puur omdat de managers van een bedrijf nog nooit welf als buitenweker voor het bedrijf hebbe gediend. Werkbonnen zijn harstikke ouderwets. Op kantoor heeft toch ook iedereen een pc en geen typmachine? Met het bedrijf van een werkbonapp kan jouw bedrijf bakken met geld besparen. Puur omdat deze werkbonapp meer kan dan alleen het verschaffen van een online werkbon. Wat dit is, lees je in deze tekst.

5 voordelen van een werkbonapp:

Foutloze registratie

Tijdens het werken slaat de app allerlei benodigde informatie op, zoals de afgelegde kilometers voor een taak en de uren dat iemand er mee bezig is geweest. Dit is natuurlijk veel preciezer dan wanneer er iemand zelf zijn registraties bijhoudt. Een digitale werkbon is makkelijk in te vullen door veel overzicht en een goede indeling. De mobilisering voor deze taken is zeer cruciaal.

Goede communicatie

Telefoontjes of mailtjes zijn verleden tijd met de werkbonapp. Allen de benodigde communicatie tussen de buitenwerkers en de manager is op de app aanwezig. Dit gaat vaak over non-verbale communicatie. Denk bijvoorbeeld het bijhouden van een online agenda. De manager weet precies welke buitenwerken op welk tijdstip rijdt over heeft voor een openstaande taak. De manager kan deze taak bij een van zijn buitenwerkers inplannen. Zo weet de buitenwerker zonder een onduidelijk telefoontje van de manager precies wat er moet gebeuren.

Materiaaloverzicht

Het komt vaak voor dat buitenwerkers voor een bepaalde klus materialen nodig hebben. Deze materialen hebben een bepaalde voorraad. Als de buitenwerker precies invult wat hij voor een taak heeft gebruikt wordt in de app de voorraad aangepast. Zodat ze op kantoor kunnen zien wanneer er iets bijgekocht moet worden. Een werkbon pdf kan later ook nog worden uitgeprint voor extra overzicht.

Makkelijk controle

Als een buitenwerker een klus heeft voltooit kan hij de werkbon volledig invullen. Voor bevestiging van de uitvoering kunnen er via de app enkele foto’s van de klus worden gestuurd naar de manager. Zo kan hij precies zien hoe het is uitgevoerd. Zo kan hij ook makkelijk tips geven als het beter of anders moet. Voor de bevestiging van de klant is er ook een handtekening tool aanwezig in de app.

Offerte naar de klant

Na het invullen van alle benodigde informatie in de app kan er een kostenberekening worden gedaan en direct een offerte naar de klant gestuurd worden. Naast dit, kan je ook een projectplanning maken in de app.

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden