Zakelijk Engels leren voor ondernemers

Geplaatst op

Een woordje Engels spreken, kunnen we bijna allemaal. Zakelijk Engels is toch net iets lastiger dan het praten over koetjes en kalfjes met je Engelse vriend. Als ondernemer wil je natuurlijk klanten binnenhalen. Nationaal, maar misschien ook wel internationaal. De taal Engels wordt over de hele wereld gesproken. Het is dan ook belangrijk dat jij zakelijk mee kunt praten tijdens die belangrijke meeting. 

Zelf aan de slag

Heb je als drukke ondernemer niet veel tijd om zakelijk Engels te leren? Of werk je vaak op onregelmatige tijden? We snappen heel goed dat je geen zin of tijd hebt om weer naar school te gaan om je Engels naar een hoger niveau te tillen. Maar wie heeft gezegd dat je perse naar school moet gaan om zakelijk Engels te leren? Dit kun je met wat motivatie en doorzettingsvermoging ook prima zelf. Er zijn een aantal manieren waarop je in je dagelijks leven bezig kunt zijn met het leren van de Engelse taal.

Spreken en lezen

Misschien de meest voor de hand liggende tip voor het leren van zakelijk Engels is spreken en lezen. Op deze manier hebben we vroeger op school de basiskennis Engels geleerd, maar het helpt je ook om je zakelijk Engels te verbeteren. Ga eens op zoek naar een Engelse krant of lees een zakelijk Engels boek. Je zult zien dat je woordenschat op den duur verbeterd en je veel meer zakelijke woorden onthoudt. De volgende stap is het spreken van de taal. Dit kun je als rollenspel doen om te oefenen, maar (als je het durft) ook in het echt. 

Online cursus zakelijk Engels

Zakelijk Engels leren kan op verschillende manieren. Als je toch graag een stok achter de deur wilt hebben, kun je kiezen voor een online cursus zakelijk Engels. Dit is een cursus waarin je je zakelijke communicatievaardigheden verbeterd. Een deel van de cursus vindt online plaats. Zo kun je op je eigen gemak de stof van de week doornemen en oefenen. Daarnaast zijn er twee tot drie offline meetingen waarbij je met je persoonlijke coach werkt aan je zakelijk Engels en opgestelde leerdoelen. 

Gerelateerde berichten

Hoe weet je of een baan bij je past?

Als je moeite hebt met het vinden van vacatures Rotterdam, weet je misschien nog steeds niet of de baan bij je past. In een ander geval kun je je...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden